fredag 9 oktober 2020

Spännande i politiken

Rörigare och rörigare i tider då stabilitet är viktigt 

Markus Oscarsson, politisk reporter på TV4, är en trevlig person. Jag tycker dock att han ofta är för okritisk i sina analyser. Ofta talar han om att politik är spännande. Jag tillhör inte i normalfallet som tycker att politik är spännande. Nu är det dock en spännande månad framför oss. Både allt rörigare i svensk politik och dessutom presidentval i USA.

Värst av allt i Sverige är att Socialdemokraterna gjort en usel överenskommelse med Miljöpartiet om migrationspolitiken. En politik som då måste få stöd av Centerpartiet och Vänsterpartiet. Det innebär att vi inte får en behövd ändring av Sveriges migrationspolitik förrän efter valet 2022. 

Expressens ledare skriver läsvärt om detta migrationspolitiskt oansvariga i nedan ledare. Sverige kan inte få betala ett högt pris för det dåliga samarbetet mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Sverige kommer att få betala ett ännu högre pris än vad landets folk redan gör på grund av denna regerings vansinniga politik. 

"Miljöpartiet har vunnit det interna regeringsbråket om migrationen. Så kan man sammanfatta läget efter att vice statsminister Isabella Lövin, MP, och migrationsminister Morgan Johansson, S, presenterat en rad förslag på lättnader på onsdagen. Bakgrunden är att de två regeringspartierna har varit oense om vad man ska göra med de 26 förslagen från den parlamentariska migrationskommittén, bland annat att tillfälliga uppehållstillstånd ska bli huvudregel. Socialdemokraterna ställde bakom sig samtliga förslag, Miljöpartiet bara tre."


"Kompromissen blev att regeringen skickar ut alla förslag på remiss, men att man också skickar med en hop egna tillägg som urholkar de ursprungliga förslagen. Drivande är förstås Miljöpartiet. Isabella Lövin inledde presskonferensen med att tala om vikten av att personer som inte får rätt att stanna måste lämna landet. Sedan radade hon upp en rad lättnader som går på tvärs med den principen."


"Personer som varit länge i Sverige med tillfälliga uppehållstillstånd och etablerat sig här, men där situationen har förbättrats i hemlandet, ska kunna få stanna om de har ”särskilda skäl”."


"Ensamkommande som fyller 18 år under tiden i Sverige och som inte längre bedöms ha skyddsskäl ska också få stanna."


"Dessutom lättas försörjningskravet för de ensamkommande, som fått avslag men som omfattas av den så kallade gymnasieamnestin." 


"Kvotflyktingar ska också få utökad rätt till anhöriginvandring." 


"Det är ännu osäkert om regeringen får med sig en riksdagsmajoritet på de egna ändringarna. Frågan är vad som händer om det blir nobben. Lövin ville på onsdagen inte ens svara på om MP stöder migrationsutredningens övriga förslag. Och i juli löper den tillfälliga lagstiftningen ut."

https://www.expressen.se/ledare/s-har-kapitulerat-for-mp-om-migrationen/

https://sverigesradio.se/artikel/7570034

https://www.expressen.se/nyheter/darfor-kan-centerpartiet-avgora-migrationsfragan/

Sjöstedt tänker tydligen lämna som den populäraste partiledaren i Sverige genom att försöka erbjuda det svenska folket ett extraval till riksdagen. Vi får se vad som händer. Helt klart är att det ökar möjligheterna för att riksdagen får två färre partier som sedan ska göra upp om riksdagsmandaten. Det skulle vara kul att se hur mandaten då skulle fördelas. 

https://www.expressen.se/nyheter/jonas-sjostedt-hotar-lofven-med-extraval-kommer-oka-trycket/

https://www.expressen.se/nyheter/kd-gar-ihop-med-v-kan-vacka-misstroende/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar