fredag 16 oktober 2020

Hyenadräkter

Extremt godtroget

I grunden är det positivt med ett mycket tillitsfullt förhållningssätt mellan oss människor. I ett samhällsbygge måste man dock förstå att i dagens globala värld gäller det också att förstå att ingångsvärdena för människor i ett samhälle som på kort tid fyllts med människor från mycket olika kulturella bakgrunder skapar behov av regelverk som klarar av att uppfylla lagars grundtankar. När jag för drygt tio år sedan lyfte upp problemen med fusken kopplade till LSS var det redan fusk för miljarder. Jag vill knappt tänka på hur många miljarder som Sveriges regeringar sedan dess tillåtit stjälas från skattebetalarna. Och jag vågar knappt tänka på hur mycket dessa pengar hjälpt till att finansiera organiserad brottslighet i Sverige samt extremistverksamheter i andra länder. Att jag ironiserade för 10 år sedan om att de som döms för dessa brott skulle få en hyenadräkt väckte uppmärksamhet. Kanske var det orättvist mot hyenorna. Till skillnad från klanerna i Sverige lever i vart fall en av hyenaarterna i ett matriarkat. En sak är dock helt säker, de är bara lojala mot klanen. De har noll lojalitet mot något annat. Tänk om fokuset hos riksdagen redan för tio år sedan  hade varit att bryta detta enorma missbruk av pengar som är avsedda till att stötta våra allra svagaste invånare. Ett missbruk, och en brottslighet, som kraftigt finansierat organiserad brottslighet som bland annat har byggt upp en allt större knarkhandel i alla delar av Sverige. En sak är helt säker, det är ingen god fördelningspolitik att göda grovt kriminella med finansiella muskler. Och det är idiotiskt att göda dessa gruppers förmåga att inhandla knark och vapen på den illegala marknaden. En stor del av dessa kriminella aktiviteter är också att sälja dyra arbetstillstånd till invandrare som sedan har farliga skulder att betala tillbaka till onda människor.

"Det måste bli brottsligt att tillskansa sig arbetskraftstillstånd på felaktiga grunder. Lagen om arbetskraftsinvandring måste förändras och behovet prövas mot arbetsmarknaden. Så kallad brukarimport måste betraktas som människosmuggling i lagen."

"De professionella kraven inom LSS måste också skärpas. Som Nationellt underrättelsecentrum skriver i rapporten finns det goda skäl att ifrågasätta lämpligheten i att anställa någon som personlig assistent utan vare sig intervjuer eller personliga möten. Yrket kräver en god omsorgsförmåga. För att säkerställa att brukaren får den omsorg han eller hon har rätt till och för att stävja skenanställningar bör en person som arbetar som assistent ha en lämplig utbildning. Kommunerna erbjuder idag kurser inom assistans på två till tre terminer. Det, eller att man kan uppvisa motsvarande kompetens, bör vara ett krav."

"Sekretessreglerna måste också luckras upp. Myndigheter måste ha möjlighet att delge information med varandra. Om Migrationsverket misstänker att någon använt felaktiga uppgifter måste dessa omedelbart nå Försäkringskassan, och vice versa."

https://www.gp.se/ledare/s%C3%A5-urholkar-kriminella-den-svenska-v%C3%A4lf%C3%A4rden-1.35208700

http://vilddjur.se/hyenor/

Vilka kvalificerar sig att få bära hyenadräkt? En del tycker att det räcker med att ha åsikter som anses felaktiga för att få bära "hyenadräkt". Varför inte om åsikterna är i strid med gällande lagar som ska gälla oss alla jämlikt. Nu har Hamid Zafar, som en längre tid fått bli en god förebild för integrerade invandrare och en modig debattör om vad som krävs för framgångsrik integration, avslöjats ha uttryckt åsikter som starkt avviker från vad som anses ok i Sverige. Om jag förstått rätt har han erkänt att han genom en pseudonym uttryckt åsikter som om han öppet hade vågat stå för dem aldrig hade öppnat upp den debattplattform han länge gavs.  Han hade säkert tyckt att det hade varit ett mycket lindrigare straff att gå omkring i en hyenadräkt under en vecka än att hela hans tillvaro över en natt kraftigt försämras. Det är ett mycket kraftigt straff han nu redan fått. Vad leder hans nya svåra situation mot? Låt oss hoppas att den inte leder mot något destruktivt. Förlåtelse är ett särskilt kristet koncept som har stor betydelse som del av en process där den som gjort något dumt också får ta ett kännbart ansvar för det. Även om Sverige inte är en teokrati (ett Gudsvälde) är svensk kultur starkt präglat av kristna värderingar.

Jag hoppas också att alla hans budskap om vad som krävs för en betydligt bättre integrationspolitik i Sverige inte nu bara blir noll värt. Precis som Expressens ledare skriver har mycket av det han pratat om som sommarpratare, krönikör etc stort värde för att vända Sveriges misslyckade integrationspolitik. En del av den misslyckade integrationspolitiken är att vi i Sverige måste våga tala om de stora kulturella skillnader som finns mellan svensk kultur och till exempel den generella kulturen i Afghanistan eller Sudan. En del av våra kulturella skillnader  är hur vi ser på människor med avvikande kultur. En del av våra kulturella skillnader är vilka makthavarna i sin retorik skyller alla problemen på. I många delar av världen är det inte ett parti som till exempel utmålas som "satan på jorden" utan en klan. Klaner kan beskrivas i mindre eller större former. Jag säger som alltid, upp med problem och olikheter på bordet om man ska kunna ha en chans att sortera ut och lösa det som annars skapar starka konflikter. Värdegrundsfrågor har de ett stort utrymme i min bok, "En stund på jorden".

Expressens ledare skriver bland annat:

"Det betyder förstås inte att värderingar förblir konstanta eller att alla som har invandrat till Sverige från Mellanöstern ska dras över en kam. Men det finns en bakomliggande problematik här som måste lyftas och tas på största allvar. Integration handlar om långt mer än bara jobb och bostäder. Även värderingsklyftan måste överbryggas – synen på minoriteter, allas rätt att definiera sin egen sexualitet, kvinnors rätt till självbestämmande och så vidare." 

"En del kunde inte lägga band på sin skadeglädje efter Zafars tragiska stjärnfall. Men det är för enkelt att utmåla det som ett individproblem, eller ett internetproblem, eller ett moderatproblem, vilket vissa på vänsterkanten gjorde under torsdagen.." 

https://www.expressen.se/ledare/rektor-hamids-hat-ar-inte-unikt/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar