torsdag 5 oktober 2023

Bjälken i ögat

Alliansens skulder

Hur genomför vi en seriös politisk rättegång i Sverige? Är inte det en bra idé att vi går till botten med hur Sverige, på kort tid, så kraftigt kunde gå från bästa samhällsbygget i världen till alla brister vi lider av idag? Att påstå att val utgör den ”rättegången” är oseriöst. Det svenska politiska systemet är inte tillräckligt hårt för att dåliga partier och politiker garanterat ska få bära sin skuld för dålig politik.

Expressens ledare har rätt! Självklart ska politiken alltid innehålla konflikter mellan de styrande och oppositionen. Ibland är dock både de styrande och många oppositionspartier skyldiga till kraftiga misslyckanden. Den ”humanitära stormakten” Sveriges misslyckande har fått ett högt pris. Både Socialdemokraterna och Moderaterna bär en stor skuld. Vem tar ansvar för att försöker lära av dessa misslyckanden och försöker återupprepa dem? Någon historiker? 

”Vi behöver tvärtom ha ett livligt samtal om vad som har fört oss hit. Många bär skuld. Vår nuvarande utrikesminister administrerade till exempel alliansregeringens makalösa öppna-gränser-politik. Och Ulf Kristersson som satt i samma regering opponerade sig inte nämnvärt. Så när han som statsminister i sitt tal till nationen i torsdags pratade om ”en ansvarslös migrationspolitik” kunde ingen undgå att se bjälken i hans eget öga. Kritik utan självkritik är föga klädsamt.”

https://www.expressen.se/ledare/normal-politisk-debatt-ar-inte-ett-blame-game/


Personligen tycker jag illa om diktaturer, kommunism och socialism. Med det sagt accepterar jag inte dåligt ledarskap under andra politiska inriktningars flagg. Och för mig är det viktigaste av allt att ett samhälle styrs av lagar som gäller samtliga områdets individer jämlikt. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar