torsdag 19 oktober 2023

Språkets betydelse

Länge var man rasist när man krävde bättre språkträning

Bland länder som accepterat kraftig invandring från mycket annorlunda kulturer, många outbildade och utan kunskaper i svenska är Sverige ett U-land. Ett U-land i förmågan att driva en framgångsrik invandringspolitik. En politik tydligt byggd på att rättigheter matchas mot mätbara skyldigheter. En politik som minst måste säkra att barn till invandrare som föds i Sverige mycket tidigt får mer jämlika möjligheter att bland annat lära sig svenska.

Det är tragiskt att höra berättelser från förskolor, grundskolor och gymnasieskolor om hur även svenskfödda till två invandrare ofta har dålig svenska. Eller inga svenskakunskaper alls när de som sexåringar börjar skolan. Så illa går det när samhället Sverige länge, länge visade oförmåga att tala om allvarliga växande problem. Naivisterna har förstört mycket.

Välkommen hit, välkommen hem! Om Sverige är tänkt att vara ditt hem de kommande fem till tio åren är det rimligt att kräva att du lära sig svenska om du ska ha några rättigheter till det svenska sociala skyddsnätet. Det är inte bara en rimlig och rättvis ordning. Det är av ekonomiska skäl en helt nödvändig ordning. Och att Sverige galet nog erbjuder garantipensioner till massor av invandrade som aldrig bidragit till pensionssystemet är galet! Hela pensionssystemet är uppbyggt på att man bidrar till dess finansiering. Rättigheter måste matchas mot skyldigheter. Den matchningen borde vara självklar! Vilken arbetsgivare betalar lön till någon som inte jobbar?

Att Sverige är totalt vilse vad gäller integration av invandrare in i det svenska samhället exemplifieras väl med nedan artikel. När man tänker och agerar på detta sätt som samhällskropp är det inte konstigt för många av oss att Sverige kraftigt försvagas som samhälle. Det är extremt illa att inte alla IS-anhängare som dyrt skickades tillbaka till Sverige fängslades.Att de får jobba med liknande jobb är galet. Sverige har idag en terrorhotsnivå 4 av 5. IS representerar inget annat än terror.

När Brysselterroristen Abdesalem Lassoued gav sig ut på jakt efter svenskar såg han sig som krigare för terrorsekten IS. Nu kan Expressen avslöja vart de svenska IS-återvändarna tog vägen. Mer än var fjärde återvändare har fått jobb med barn, unga och utsatta – som barnskötare och ungdomsledare, lärare och socialsekreterare.

– Det finns alltid jobb att få i förskolan, säger änkan till en högt uppsatt IS-terrorist, som blev barnskötare vid hemkomsten.”


”Säkerhetspolisens bedömning är att det bland de personer som åkte ner till Islamiska staten och Syrien finns individer som kan ha utvecklat förmågor att begå brott och även fördjupat sina ideologiska och radikala teologiska grunder på plats. De har också sett att vissa återvändare fått en hög status i de inhemska våldsbejakande islamistiska miljöerna efter hemkomsten.”

https://www.expressen.se/nyheter/de-atervande-fran-is-nu-jobbar-de-med-barn/

Känner du till till exempel USAs invandringspolitik? Det gör jag. Även när svenskarna i stora tal emigrerade dit var den stenhård. Bland annat bredvid där Frihetsgudinnan i New-York står, på Ellis Island, fanns invandrarläger. Där genomfördes bland annat identifiering och avlusning av väldigt många. De med spårbar kriminell bakgrund, eller hade sjukdomar och omfattande handikapp, avvisades och skickades hem. Spårbara fakta. 

Frihetsgudinnan, på Liberty island, välkomnade personer som sannolikt kunde och positivt kan bidra till sitt nya samhälle. Krasst och materiellt, och ur ett maktperspektiv, kan vi konstatera att de lyckades med sitt framgångsbygge. Bland annat på indianernas bekostnad. Indianerna som hjälpte de vita amerikanerna att besegra britterna och uppnå självständighet, frihet. 

Om du vill kan du även studera Kanadas och Australiens delvis framgångsrika invandringspolitik. Den liknar USAs. Sverige har inte lärt mycket av dessa länder. Länder där du inte som arbetsför kan leva år efter år på försörjningsstöd. Länder där du skickas ut ur landet om du är illegal invandrare. Inte minst SR/P1 beskriver hur till exempel tusentals colombianer utvisas med hjälp av specialflyg där de är händer och fötter är kedjade och de sitter ihop. Människorättsorganisationer skriker högt ”men i öknen”. 

https://sverigesradio.se/artikel/allt-fler-latinamerikaner-deporteras-fran-usa

USAs ledare, oavsett vem, vill försvara och utveckla sitt unika samhälle. Det kräver ordning. Den ordningen är de beredda att göra mycket för att upprätthålla. Det är sent men Sverige behöver skyndsamt lära av USA, Kanada och Australien om hur de gjort och gör. Vill minnas att även lärdomar från dessa länders invandring lyfts i min bok ”En stund på jorden”.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar