lördag 2 september 2023

Sveriges sämsta arbetsmiljö

Rädda skolan

Jag kan inte annat än känna sorg över att svensk skola har fått förstöras i så stor utsträckning som den har de senaste minst 20 åren. Hur kan det välutbildade landet Sverige gå så snett i den viktigaste av alla byggklossar för att framtiden ska bli bra både för en enskild människa och ett unikt samhälle, skolan? 

Vilka politiska drömmare fick bana väg för en flumskola och en inkluderingsidioti som kraftigt försvagat svensk skolas förmåga att bidra till svenskarnas konkurrenskraft i världen? Ja, ja nyliberaler och vänsterdrömmare ser inga geografiska gränser, men de finns. Personligen gillar jag att olika delar av världen har utvecklats olika trots att vi alla är människor. Och jag gillar det sekulära, hyfsat rättvisa och inför lagen jämlika samhälle min morfars och hans föräldrageneration byggde upp. Tycker du att det blev dåligt?

Jag blir bestört över alla knäppa liberaler och vänsterdrömmare som inte fattar att vi människor alltid kommer att gruppera oss, och vår generella välfärd kommer bara kunna säkerställas om Adam Smiths läror får genomslag, bland annat att meritokrati ska gälla. De som är bäst ska få uppdragen, inte de som tillhör en viss familj eller som betalar mutor för att få ett uppdrag. Marknadsekonomins hårda konkurrens är som idrottens sköna värld, de bästa vinner och de som är sämre förlorar. Den som tror att konkurrensen mellan samhällen någonsin kommer att fungera på andra sätt behöver uppsöka en klok psykiatriker. Och gener, föräldrar och skolan lägger grunden för om ett barn kan nå sin fulla potential eller inte i den värld vi människor skapat. Skolans roll är att bilda mer än vad engagerade föräldrar orkar bidra till. Det är också att skapa sammanhållning och förmåga att samverka. Varje elev är unik. Därför kan inte heller alla gå i samma form av skola. Ändå har våra barn och unga de senaste åren misshandlats med en skola där alla ska gå tillsammans oavsett behov av bättre arbetsmiljö.

Lotta Edholm, L, är skolminister. Nedan inslag i TV4 är mycket tittansvärt. Hon är mycket tydlig med hur misslyckat skolan skötts i många år. Det inkluderar tidigare år då "Alliansen" styrde. Hon har helt rätt!

"Vesna Prekopic har skrivit boken ”Vittnesmål från en pågående kris” som handlar om hennes tid som rektor på en skola i ett utsatt område. Hon beskriver hur elever kastar möbler, skriker könsord och spottar arbetsledare i ansiktet. Vi gästas även av skolministern Lotta Edholm som berättar om vilka åtgärder som regeringen vill ta till gällande hot och våld i skolan."

https://www.tv4.se/klipp/va/20698511/skolan-vanligaste-platsen-for-misshandel-hotbilden-var-sa-stor

En del av att få ordning på skolan är att säkerställa att relevanta myndigheter får dela sekretessbelagd information med varandra. Det vill säga det är fortsatt sekretess utanför dessa olika myndigheter som bättre måste samarbeta. Sluta prata! Genomför! Jag är less på att det går att genomföra en vansinnig "gymnasielag" snabbt men inte att öppna upp sekretessen mellan myndigheter som har sekretess utanför dessa myndigheter. Även kopplat till denna fråga finns ett nyhetsklipp med skolminister Lotta Edholm, L, nedan.

"Sekretessen mellan flera myndigheter ska nu utredas i kampen mot kriminalitet bland unga. Regeringen hoppas på nya regler inom ett och ett halvt år.

– Skola, socialtjänst och polis måste kunna jobba med alla medel man har för att det ska bli så att det blir så bra resultat för den här unga personen som möjligt, säger skolminister Lotta Edholm."

De politiker som ansvarat för skolpolitiken de senaste minst 20 åren får F i betyg och lång kvarsittning. De borde också bli av med sina ekonomiska förmåner de fått som förtroendevalda. Inom idrotten stryks de som fuskat ifrån sina tidigare vunna titlar och sponsorer försöker få tillbaka de pengar de fått. Varför inför vi inte någon form av resultatbaserad ersättning för de politiker som ska företräda vårt gemensamt bästa?  Helt sjukt att politiker som driver oss rakt in i väggen ändå får bra betalt för sina insatser. Och att så många väljare fortsätter att rösta på partier som starkt bidragit till att vi är där vi nu är. Rösta UP ✊!



https://www.tv4.se/artikel/4FGqHlbB54S2dSs1RNYO2d/regeringen-vill-slopa-sekretessen-mellan-myndigheterna-aer-brattom


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar