tisdag 12 september 2023

Inkompetent kulturkrock

En tydlig och klok integrationspolitik är nödvändig

Har vi för länge varit för flata kopplat till de kulturskillnader som leder till hedersbrott? Växte SD för att övriga partier drev en ohållbar och korkad invandringspolitik? Har svensk integrationspolitik kraftigt brustit? Har Sverige stora problem med att bemanna omsorgen och sjukvården? Är det svårt att rekrytera och behålla den spetskompetens som universitet och högteknologiska företag behöver? Svaret är ja på samtliga frågor. 

Nästan var tredje av alla Sveriges unga vuxna i dagens Sverige har utländsk bakgrund. Jag hade få som jag, med en invandrad pappa, när jag växte upp i Uppsala. Förändringen har gått våldsamt fort. Nu är det som det är. Nu är invandrarfientlighet bara samhällsfarligt när det blivit som det blivit. Parallellt med en hårt reglerad invandringspolitik måste nu integrationen och inkluderingen växlas upp i landet Sverige. Och det stora flertalet invandrade till Sverige ska känna sig som en positiv del av Sverigebygget. Annars har vi tagit extrema kostnader och tappar sedan de bästa krafterna till andra länder. Det är korkat.

Titta och lyssna ordentligt på nedan SVT Uppdrag granskning. Det är extremt svårt att ändra den moral och etik som människors vuxit upp med. Lyssna särskilt noga på Belfrage och Rexvid! 

Välkommen hit! Välkommen hem! Fina ord som jag vill att Uppsalaborna ska känna. De måste också förknippas med de värderingar som vårt unika samhälle har. Oavsett om du är född av föräldrar som i flera generationer levt i Sverige, är invandrad student, arbetskraftsinvandrad, asylinvandrad eller av andra skäl invandrat till Uppsala och Sverige. I Uppsala och övriga Sverige gäller samma regler och lagar alla jämlikt och utan undantag. Har du problem med det, flytta. Flytta direkt så slipper barnen bli lidande när de utsätts för eventuell livsfarlig moral, etik och lagar som invandrare fortsätter att betrakta som de rätta. I Sverige är det bara svenska lagar och internationella överenskommelser som är de rätta. Inget annat.

https://www.svtplay.se/video/jd6wLwY/uppdrag-granskning-bortford/4-bonusmaterial-kan-hedersutovare-forandras

https://www.svtplay.se/video/ep3Ybv1/uppdrag-granskning-bortford/1-de-forsvinner

https://www.svtplay.se/video/eWAynnN/uppdrag-granskning-bortford/2-pa-liv-och-dod

https://www.svtplay.se/video/KVAzbb2/uppdrag-granskning-bortford/3-lang-vag-kvar

Jag fortsätter att tjata om hur viktigt det är att fatta att Sverige kulturellt är ett extremsamhälle. Om det har säkert många åsikter men det är jämfört med övriga samhällen på vår jord ett faktum. Jag fortsätter att tjata om det faktumet och hänvisa till nedan beskrivning av kulturella skillnader mellan människor från olika delar av världen. Läs vad som står kopplat till den matrisbild jag tycker du ordentligt ska studera. Du som brukar blunda, öppna ögonen!

https://www.worldvaluessurvey.org/WVSNewsShow.jsp?ID=467

SVT bjöd i nedan reportage på ett bra exempel på integrationsinsatser som borde ha varit obligatoriska i över tjugo år. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/har-far-foraldrar-stod-pa-sitt-eget-sprak

Håkan Boström, GP, skriver mycket läsvärt nedan om att väldigt många invandrarbarn klarar sig mycket bra i Sverige. Det är viktigt att förstå. Det generella gnället på invandrare är dumt. Att det finns en för stor grupp (som ändå är liten) av inavlingsskadade eller av andra skäl med lågt IQ och EQ är också ett faktum att förhålla sig till. Främst har de som spårat ur saknat ordentlig uppfostran. Många saknar en närvarande fadersgestalt. En gestalt som gängledare tyvärr kan bli. Läs nedan artikel! Långt ifrån allt är nattsvart i Sverige!

Sverige är ett land där man som invandrad, eller med invandrade föräldrar, har stora möjligheter att klara sig bra. Många tar också den chansen. För en allt för stor minoritet av invandrarungdomarna går det dock dåligt. Vad vi ser är en stor skiktning inom gruppen, där vissa lyckas över förväntan och andra dras ned i sociala problem och i värsta fall kriminalitet.”

Problembilden gäller framför allt pojkar och unga män. Det är ungefär dubbelt så många kvinnor som tar ut högskoleexamen – och det gäller för övrigt både inrikes och utrikes födda. Det är med andra ord hög tid att lämna gamla förlegade föreställningar om att skolan ska prioritera flickor och att pojkar alltid har en fördel av att vara pojkar. Tvärsom håller svensk skola på att skapa ett könsgap till pojkarnas nackdel, vilket får negativa konsekvenser för hela samhället – och i synnerhet för pojkar i utsatta områden. Nära en tredjedel av alla unga vuxna i Sverige i dag har utländsk bakgrund. Det är ingen liten fråga hur det går för dem. ESO-studien ger anledning till optimism.”

Forskarna påpekar också att det funnits en problematisk tendens att kollektivt se invandrarungdomar som offer när de flesta snarare utmärks av driv och höga ambitioner.”

Sverige ser inte ut att cementera klasstrukturen efter etniska skiljelinjer, såsom i en del andra länder. Möjligheten att bli en del av medelklassen är god. Däremot riskerar vi att få en etniskt präglad underklass om vi inte bättre hanterar situationen för de ungdomar med sämst förutsättningar att bli en del av det svenska samhället. Det kräver en kombination av stöd, krav, tydlighet och konsekvens.”








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar