torsdag 28 september 2023

Nolltolerans

Barnens bästa!

Det är ett stort och långvarigt städarbete som krävs för att Sverige återigen ska bli ett tryggt och välfungerande samhälle igen. Det samhälle vi vill att det ska vara. Det samhälle som tills för inte så länge sedan stora delar av världen faktiskt såg upp till. Ett välmående samhälle som jämfört med nästan alla andra samhälle väl tar hand om sina svagaste invånare. Ett samhälle där alla har rätt till en jämlik skolundervisning och sjukvård oavsett om du är skattebetalare eller ej. Ett samhälle där man haft goda möjligheter att bli väldigt rik. Ett samhälle som levererat många mycket framgångsrika världsstjärnor inom idrott och musik. Ett samhälle som levererat globalt mycket framgångsrika och välkända företagsbyggen. Ett samhälle där barnen fostrats genom ett tydligt föräldraansvar, skolan och föreningslivet till att bli värdefulla delar av vårt samhällsbygge. Ett samhälle inom vilket många länge kände en stark gemenskap utan att vara rojalist. En stolthet över det som vår svenska flagga i modern tid representerade. På många sätt representerar vår flagga fortfarande dessa framgångsrika värderingar. Vi måste åter få Sveriges befolkning, oavsett kulturell bakgrund, att känna lojalitet mot fanan och dessa framgångsrika värderingar. 

Skolan är central för att långsiktigt lyckas bygga en lojal befolkning. En befolkning där lojaliteten är knuten till våra gemensamma värderingar, våra individuella skyldigheter och rättigheter och det sekulära samhället. Då fungerar det sekulära samhället. Lojaliteten ska inte finnas till föreningen som ägnar sig åt organiserad brottslighet eller en släkt klan. Inget fel med att gilla sin släkt och vara en lojal medmänniska mot syskon och kusiner men inte på ett sätt som avviker från våra demokratiskt framarbetade lagar. Lagar som ska gälla oss alla jämlikt. 

En del av att återvinna tryggheten och svensk storhet igen är att bättre bidra till fostran i våra skolor. Det är tyvärr uppenbart att många föräldrar inte klarar av sitt föräldraansvar. Nolltolerans mot brott måste råda i våra skolor, allt annat är oacceptabelt. Allt som enligt lagarna klassas som brottsligt ska betraktas som brottsligt trots att ett barn inte är straffmyndigt. Med en sådan metod kan vi både skapa en bättre arbetsmiljö på våra skolor samt snabbare identifiera och vägleda problembarn mot en bättre framtid. Nedan reportage om att många skolor inte vill samarbeta systematiskt med socialtjänst och polis är inte acceptabelt. Alla skolor måste samarbeta metodiskt med just socialtjänsten och polisen för att metoden nolltolerans ska bli verkningsfull. Det är också dags för skolor att be oss föräldrar att skriva på kontrakt om vad som är vårt föräldraansvar för att skolan bättre ska kunna ägna sig åt sina huvuduppdrag. 

"Drygt varannan svensk skola saknar samverkan med både polis och socialtjänst - vilket pekas ut som en viktig brottsförebyggande åtgärd. Tre av fyra skolor saknar dessutom samverkan med barn och ungdomspsykiatrin, det visar en granskning som Skolverket har gjort på uppdrag av regeringen."

https://sverigesradio.se/artikel/varannan-skola-samverkar-inte-med-polis-eller-socialtjanst-orovackande

Återkommande drabbas nu Uppsalaborna av extremt grov och hänsynslös brottslighet. Och i den blodiga kampen mellan kriminella grupperingar drabbas även oskyldiga med dödlig utgång. Efter det senaste mordet på en 25 årig lärare i ett nybyggt villaområde är det få som känner sig trygga. Nedan SVT-reportage beskriver lite om tragedin. Vi behöver våra lärare. Våra lärare ska vare sig vara rädda för att sova eller att gå till sin arbetsplats. Att Brottsförebyggande rådet återkommande beskriver våra skolor som mycket dåliga arbetsplatser för elever och lärare är oacceptabelt. Det kan vi ändra på. Det måste vi ändra på!

"Enligt källor till P4 Uppland ska kvinnan i 25-årsåldern som avled av nattens explosion i Fullerö inte ha varit måltavlan för nattens attack. Istället var sannolikt grannhuset mål för attacken, det huset ägs av släktingar till Rawa Majid."

https://sverigesradio.se/artikel/uppgifter-25-ariga-offret-inte-maltavlan-lag-och-sov 

https://bra.se/statistik/statistiska-undersokningar/skolundersokningen-om-brott.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar