onsdag 27 september 2023

Lagen i egna händer

När systemet tiltar

Vad händer när invånarna börjar ta lagen i egna händer? Är det förvånande att invånare gör det om man kraftigt upplever att rättssamhället inte klarar av att säkerställa vår trygghet och att döma grova brottslingar? Nedan exempel på unga människor som är beredda att bli mördare för att skipa den rättvisa som inte rättssamhället klarar av att upprätthålla är skrämmande. Nu ska rättssystemets kvarnar mala för att utom rimligt tvivel bedöma om dessa unga människor är skyldiga eller ej. Oavsett om det blir ställt utom rimligt tvivel att samtliga, eller några, är skyldiga är det ett nytt tydligt exempel på att Sveriges rättssystem fått allvarliga problem. Självklart ska dessa personer dömas om de är skyldiga. Om de är det är det långt ifrån alla mördare som så enkelt kopplar sig själv till ett brott. Kanske är det hedersrelaterat. Vi får se. Det har blivit på tok för mycket hederrelaterade brott, skjutningar och sprängningar i Sverige. 

SVT bjuder nedan på lite beskrivningar om ”hängningen” och eventuella förklaringar till händelsen. Det skulle vara intressant att ta del av ett grävande journalistiskt program som objektivt kan beskriva vilka partier i Sverige som bär störst ansvar för de allvarliga samhällsproblem vi idag har. 

Mordet i Hjälstaviken var en hämnd för ett påstått övergrepp, enligt åklagarna. SVT Uppsala kan nu avslöja att den mordåtalade flickan anmälde offret för våldtäkt en månad innan han hittades hängd i en skogsdunge – men att polisen lade anmälan åt sidan.

– Teoretiskt hade vi kunnat förhindra ett mord, säger Andreas Pallinder, utredningschef vid Uppsalapolisen.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/mordmisstankt-anmalde-offret-for-valdtakt-polisen-lade-at-sidan--cf6mym

I den bästa av världar åker snart minst två av nedan partier ur riksdagen 2026. Det krävs för att få bättre ordning i Sverige. Kompromissandet mellan partier i riksdagen leder uppenbart inte till beslut som vänder negativa svenska trender. Om C och L åker ur kan förhoppningsvis ett nytt fräscht liberalt parti komma fram. Allvarligt att MP växer. MP bär störst ansvar för många av Sveriges urspårningar, trots att de har väldigt få väljare jämfört med S, M och SD.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar