tisdag 24 januari 2023

Lär av de bättre

Varför inte låta danskarna ta över?

Dansksvensken som frekvent åker runt i Sverige och uttrycker sitt hat mot islam kostar det svenska samhället massor. Att en majoritet svenska partier länge drev en ansvarslös migrationspolitik är inte muslimers fel. Det är viktigt att förstå. I Sverige exemplifierar dansksvenskens demonstrationer för vissa vilken fantastisk yttrandefrihet vi har. Ja, yttrandefriheten är mycket viktig att stå upp för men den behöver också balanseras mot andra viktiga lagar. Till exempel 16 kap. 8 paragrafen i brottsbalken. Och Polisen kan göra något åt lämplig plats för en demonstration. Att i samband med att Turkiet ska förhålla sig till NATO ansökan kan man tycka att en demonstration just där är ”intressant”.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/brottsbalk-1962700_sfs-1962-700

Danskarna har mycket att lära oss svenskar. Inte minst kan vi lära oss hur de fick stopp på Dansksvenskens återkommande dyra provokationer. Självklart kan man ge tillstånd att demonstrera men man behöver inte erbjuda polisresurser. Och om man ger tillstånd kan man också gripa personer som t ex uppenbart bryter mot 16 kap. 8 paragrafen i brottsbalken. Att Polisen ger Dansksvensken tillstånd att demonstrera just utanför Turkiets ambassad kan jag inte tolka på annat sätt än att vissa inte vill att Sverige ska gå med i NATO. 

Sveriges regering blickar mot Danmark när det gäller brott och straff – men det finns mycket att lära även i sociala frågor.”

https://www.expressen.se/ledare/det-finns-mer-att-lara-av-danmark-an-bara-straff/

När vi pratar om våra kära danska grannar kan jag passa på att ge Expressens Patrik Kronqvist en känga. Självklart har de all rätt att tycka illa om vad som händer i Sverige när det drabbar dem eller riskerar att drabba dem. Med all rätt klagade deras främsta politiska företrädare högljutt när Sveriges migrationspolitik spårade ur. Och kärnkraft i närheten av deras mest befolkade plats är i allra högsta grad en angelägenhet även för dem. Det är bra att inte danskarna ”håller käft”. Då kanske kärnkraftsutvecklingen sker klokare i Sverige. Att det elektrifierade digitala samhället behöver tillgång till massor av stabil elförsörjning till låga kostnader är helt säkert om Sverige ska förbli ett i huvudsak välmående land.

Danska politiker vill sätta stopp för nya svenska reaktorer, men samtidigt har man anmält Sverige för att få köpa mer kärnkraftsel. Hyckleriet är totalt.”

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/danmark-ska-halla-kaft-om-svensk-karnkraft/

Åkesson kallar sig gärna ”Sverigevän”. Att backa upp Dansksvenskens beteenden vittnar inte alls om att man är en trovärdig ”Sverigevän”. Att ogilla en religion är helt ok för mig. Att tycka att återkommande hets mot folkgrupper är ok är inte ok. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/akesson-om-statsministerns-utspel-mycket-mycket-bekymrande

Turkiet ser inte till NATOs bästa. Det är alltid klokt att ha bra alternativ. Jag tycker det alternativet ska heta EU. Som fredsprojekt borde självklart EU ha ett försvarssamarbete. Sverige är ordförandeland. Spegla relevanta delar av NATO-avtalet och gör en sådan pakt där Finland och Sverige går med. Vad väntar vi på? Just do it! Nu!

Tänk att inte Danmark, Norge eller Finland har de problem Sverige har kopplat till ”yttrandefriheten”. Varför är det så? De är väl en demokrati med yttrandefrihet?…




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar