tisdag 10 januari 2023

Varför hemligt

Öppenhet

Röran kopplat till elprisstödet fortsätter. Varför är regeringens företrädare kopplat till elförsörjningen så ivriga att synas i media hela tiden? Det är ur de flesta perspektiv bäst att ha rimlig fast mark under fötterna innan man går ut medialt och tycker saker. Eller till och med ger löften man inte håller. Och av vilka rimliga skäl vill inte regeringen öppet redovisa vilka som får ta del av ett eldröd och hur mycket? Den massiva kritiken från Lagrådet kopplat till sekretessläggningen är befogad. Vad är problemet? Att rika personer och företag får mest tillbaka för att de är minst priskänsliga? Att ledande politikers förbrukning blir spårbar och kan visa hur lite de bidrar i spararbetet?

”Land ska med lag byggas”. Att Lagrådet uttrycker en stark kritik mot regeringens sekretessbeslut kopplat till eldstödet är allvarligt. Gör om! Gör rätt!

Regeringen vill fortfarande att fördelningen av det planerade elstödet, alltså vem som får stöd och hur mycket, ska vara sekretessbelagt. Det trots att Lagrådet starkt kritiserat förslaget, rapporterar TT. Lagrådet menar att utbetalningarna av elstödet, som Försäkringskassan ska göra, är allmänna handlingar och därför borde vara offentliga.”

https://sverigesradio.se/artikel/trots-kritik-fran-lagradet-regeringen-haller-elstodet-hemligt

Det ska vara ordning och reda även på räddningsinsatser! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar