fredag 27 januari 2023

Duckaproblemlandet

Att svenska riksdagspartier aldrig lär sig

Varför? Är inte det alltid frågan som ska ställas när något gått riktigt snett? Särskilt intressant blir det att ställa frågan ”varför?” våldet blivit så brutalt i ett land som Sverige och ”varför?” vi har så många unga mycket grova brottslingar. Vilket är ditt svar på frågorna? Betänk att det fortfarande är få länder i världen där alla invånare har det relativt sett bra jämfört med hur de sämst ställda har det i de allra flesta länder på jorden.

När jag våren 2015 genomförde en "Utanförskapsturné" till Malmö, Göteborg, Södertälje och Stockholm träffade jag bland många Polisen på varje plats. De var bland annat tydliga redan då med växande problemen med allt fler unga som lockades in i grov kriminalitet. De hade uppvaktat politiker om detta och efterfrågade fler och bättre verktyg för att lösa problemen. Inom Socialtjänsten har man länge efterfrågat att sekretessen mellan skolan, socialtjänsten och Polisen ska hävas för att snabbare och gemensamt kunna motverka att unga, barn, tidigt blir till exempel yrkeskriminella. Inte minst är idag många barn involverade i den omfattande narkotikahandeln. För mig är det obegripligt att inte önskemålen hörsammats mycket tidigare, om än alls. Vi talar ändå om verksamheter som alla ska tillämpa sekretess men att de kan hjälpas åt att bryta växande problem och rädda många fler unga att gå en destruktiv väg i livet. 

Det minsta som regeringen skyndsamt behöver göra är att omgående skapa förutsättningar för ovan samarbete mellan rektor, socialtjänsten och polisen. 

”Om vi på riktigt vill skydda de svaga måste vi orka se svärtan i världen. Att fenomenet med barnsoldater skulle växa bortom kontroll har varit uppenbart för alla som har varit villiga att se.”

Runt om i hela Sverige är det barn som nu begår mycket grova brott. Det är ett stort sjukt problem. Ett av de senaste exemplen är i Sundsvall. SVT rapporterar nedan..

Karin Everitt, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Sundsvall, ville inte under pressträffen gå in på om personerna som anhölls är folkbokförda på adresserna de greps vid.

– Några är lokalt förankrade och några är tillresta, säger Karin Everitt.

Två av personerna som är anhållna är minderåriga.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sju-anhallna-i-sundsvall-polisen-haller-presstraff

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/gangens-barnsoldater-ar-en-foljd-av-naiv-valvilja/





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar