måndag 9 januari 2023

Mer frihet

Lägre skattetryck viktigt

Hur är det möjligt att så många svenskar accepterar höga skatter när vi inte får ett väl fungerande rättsväsende, en otillräcklig skola, en vård som brister allt mer, en äldreomsorg som inte är så omsorgsfull och så vidare? Det är hög tid för ansvarsfulla politiker att hårt börja prioritera och börja lägga ner en massa "bra att ha" och istället stärka kärnverksamheterna med den mänskliga kraft som frigörs eller frigöra dem till näringslivet. 

https://www.gp.se/ledare/elskatten-en-bekväm-inkomstkälla-för-staten-1.88758217

Föreningen Skattebetalarna gör ett viktigt arbete för att jobba emot allt högre skattetryck. Det är minst sagt dags för det offentliga och dess ansvarsfulla företrädare att börja prioritera mycket hårdare istället för att bara öka och öka vad skatt ska finansiera.

https://skattebetalarna.se/?gclid=Cj0KCQiA5NSdBhDfARIsALzs2ECJGGdDGzV0_PUrrBOydihLWhveOoakVJ-1ACdy1uEPpLoxKV6w4E4aAnllEALw_wcB

Och Leif Östlings startade "Kommission för skattenytta" gör stor nytta som med exempel på exempel visar hur mycket av dina och mina skattepengar som slösas bort inom det offentliga. Tänk vad mycket mer av redan befintliga skatter som skulle kunna förstärka Försvar, Rättsväsende, skolan och sjukvården om inte allt detta slöseri var ett faktum.

https://skattenytta.se/nyheter/leif-ostling-intervjuas-i-tv4-nyhetsmorgon



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar