onsdag 9 oktober 2024

Extremt egoistiskt

Ingen balans

Strävan mot balans och fred är alltid klok. Rättvisa ska skipas. Men rättvisa på den starkes villkor är inte rättvisa. Därför byggdes rättsystem upp både nationellt och internationellt för att rättvisan ska ha en chans att vinna. Att ha mest och starkast vapen är inte synonymt med att ha rätt ur ett altruistiskt perspektiv.

Ukraina får uppenbarligen inte ok, och tydligt stöd av västvärlden, att så mycket som möjligt anfalla team Putins Ryssland. Nu ställde också Biden in resan för träff med Zilensky. Men team Netanyahu har inte bara bombat sönder Gaza och dödat över 10.000 barn där. Hans team utför militära anfall och Mossad-anfall på Västbanken, Libanon, Irak, Yemen, Syrien och Iran. Nethanyahu försöker nu också slippa riskera egna liv och kostnader och uppmanar befolkningen i främst Libanon att starta inbördeskrig. Annars hotar han tydligt med att team Nethanyahu kommer att bomba sönder och mörda libaneser som de gjort på palestinier i Gaza. Team Nethanyahu visar tydligt att de bara har ett perspektiv, endast sitt eget bedömda bästa. Noll balanstänkande. Det är mer än uppenbart att team Nethanyahu antingen har fullt tyst stöd av USA eller ”bara” vill utnyttja sin extremt överlägsna militära förmåga för att anektera Palestina+. Den sionistiska ambitionen är inte okänd. 

Allt är relativt. I Sverige misslyckas vi kraftigt med det viktiga integrationsarbetet. Klagomålen om än det ena än det andra om ojämlikhet och orättvisa är många. Nu ska jag relativisera. INGEN i Sverige har det sämre än miljontals människor i till exempel Ukraina, Gaza, Västbanken, Libanon, Yemen, Etiopien, Somalia och Sudan. Alla i Sverige förväntas gå i gratis skolor och får om pengar inte finns ändå bland annat samma vård som alla andra. Team Nethanyahu är extremister som är beredda att göra allt för sionismens ambitioner. Vi svenskar, från alla jordens hörn, borde lära mycket mer om hur USA, Kanada och Australien gjort och gör för att det mångkulturella ska blomstra. Annars kommer kanske Åkessons och hans MC-kompisar försöka skapa det renvitas nation. Det är bara ett problem, går vi tillbaks till tiden då Sveriges geografier befolkades var människorna inte ”vita”. När team Nethanyahu går tillbaka till kartorna för tusentals år sedan, som vägleder sionister, såg många människor i Mellanöstern ut som idag. 

Tycka vad man vill om israelerna, det är imponerande hur duktiga de är på att ta reda på var olika personer befinner sig. Och om de vill döma dem till döden dömer de inte bara utan rättegång, de verkställer dödsdomarna i andra länder och många andra människor blir samtidigt dödade och lemlästade. Den ordningen tycker tydligen Sveriges regering är ok. Och i Sverige lyckas vi inte ens gripa den kurdiska räven, jordgubben och någon som säkert kallas korven. Team Nethanyahu är extrema på sitt sätt, det svenska styret på sitt. 

Det som stör mig mest med team Nethanyahus beteende är att de extremt tydligt visar att de anser sig tillhöra en grupp vars liv är mycket viktigare än andras liv. ”Öga för öga och tand för tand” gäller inte för dem. Ett öga mot hundra ögon anses ”rättvist”. Det vittnar om en unken människosyn. Det finns gott om människor med en unken människosyn på jorden. Extremister och extrema egoister är individer! Inte folkgrupper. Jag har många fantastiska bekanta och flera vänner med judisk bakgrund. Jag har flera bekanta i Israel. De är fantastiska människor. Flera av dem har jag hört ta tydlig ställning mot team Nethanyahu samtidigt som de med all rätt kraftigt fördömer attentaten 7/10. De flesta av dem inser dock att en försoningsprocess och tvåstatslösning är den enda chansen för Israel. Ja, för Israel. Team Nethanyahus sprattlande är långsiktigt ohållbart. Det hans team nu gör odlar mer hat och mer motståndare än någonsin tidigare. Det är inte israelisk dominans vi bevittnar, det är bara tragik. 

Du förstår väl vad som börjar hända nu i kriget mellan Ryssland och Ukraina? I någon form kommer inom kort Ryssland att få de östliga delarna av Ukraina och Krim. Varför? Jo, Västvärlden offrar det för att slippa storkrig i Mellanöstern. Du vet väl att människans energiförsörjning fortfarande till 80% är kopplad till fossila bränslen? Och du vet väl att västvärldens dåliga samvete efter 2:a världskriget och sionisternas terrorism mot Britterna i Palestina gjorde att de lät sionisterna få en del av Palestina 1948? Varför inte ge ryssarna delar av Ukraina nu, kriget kostar väst ”för mycket” och om helvetet bryter loss i större utsträckning i Mellanöstern orkar definitivt inte Västvärlden förlora många av sina allt färre yngre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar