torsdag 13 juni 2024

Trollfabriker

De ”goda” krafterna måste orka

I en kamp mellan "goda" och "onda" undrar jag om de "goda" orkar kämpa mot allt starkare "onda" krafter. När jag skriver "orkar" menar jag mentalt. Det är extremt mentalt krävande att kämpa mot människor med korkade idéer, som ljuger, som ser på verkligheten i "svart eller vitt" och som ofta kämpar utifrån kortsiktig egennytta. 

Om jag ska försöka dra några slutsatser om var vi är påväg utifrån historiska lärdomar ser det mörkt ut. De "onda" är påväg mot att ta över på grund av att västvärldens liberalism spårade ur i sin iver att inte förstå värdet av ordet lagom i en värld som inte är "svart" eller "vit". USA under ledning av Trump kommer att bli mycket auktoritärt. EUs styrsystem gör oss geopolitiskt svaga eftersom både USA, Kina och Ryssland garanterat infiltrerar oss tillräckligt för att försvaga oss utifrån vad de spelar för spel. Ur ett historiskt perspektiv går vi eventuellt mot ett nytt storkrig. Hur kommer det storkriget att utvecklas om USA styrs av Trump och EU nu tycks gå mot att "högerkrafterna" starkt kliver fram? Vilka värderingar är det USA och EU ska kriga om? Kommer det bara handla om ekonomi och makt? Hoppas vi slipper få veta svaret om vi lever om 20 år. Expressen skriver läsvärt om trollfabriker nedan.

Alexander Edbom, 35, har pekats ut som en av de centrala personerna i SD:s trollfabrik. Expressen kan nu avslöja att han under flera år har hyllat Putin, spridit Kremls propaganda och lagt skulden för kriget på Ukraina.”

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/avslojades-i-sds-trollfabrik-hyllar-putin/

KD, Liberalerna och Centerpartiet har havererat. KD och Liberalerna börjar bli vana vid att ständigt nästan åka ur riksdagen. Centerpartiet får betraktas som nybörjare i att lära sig att spela överlevnadsspelet vid riksdagsspärren. Det är många tidigare Centerledare som vänder sig i graven och bedrövas av vad Annie Lööf lämnade efter sig. C är riktigt illa ute då det kostar på att som icke vänster sätta sig i en regering åt vänster i den traditionella höger - vänster skalan.... 2026 blir spännande. Alla Moderaternas tidigare kompisar tappar nu kraft. Vilken är analysen av det? Nedan SCBs stora opinionsmätning. KD, Liberalerna och Centerpartiet är döende partier. Ur ett höger vänster perspektiv förstår jag varför allt fler väljare väljer att göra som de gör. Det är för lika i Sveriges politiska mitten. Nedan SCBs senaste omfattande opinionsmätning.

https://www.scb.se/contentassets/9b37c0d1687242b6baeed1a5fd94b194/me0201_2024m05_br_me60br2401.pdf

I Uppsala kompletterar moderater, centerpartister och liberaler Sverigedemokraternas trolleri med att konstant sprida lögner och lura invånarna. Det är motbjudande och demokratiskt sorgligt. Ett exempel är hur Moderaterna på sina valaffischer skriver enligt nedan kopplat till en fråga där JA och Nej handlar om mängden bebyggelse i framtida planer i staden och fem kransorter: ”I Uppsala behövs träd, inte spårväg. Rösta blankt.”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar