tisdag 9 maj 2023

Vad väntar vi på

Alla som kan ska bidra

Varför får människor som får uppehållstillstånd rätt till i princip allt som en medborgare får i Sverige? Vem kom på den dåliga föreningsordningen? Den ordningen är dessutom ohållbar. I vissa föreningar räcker det med att man betalar avgiften för att få vara med som medlem. I andra har man "hang-around" system där man får kvalificera sig in som fullvärdig medlem. I inga andra länder som jag känner till får icke medborgare så många rättigheter som i Sverige. Övriga länders invånare har rätt, det är en rimlig ordning.

När jag var ordförande för Företagarna i Uppsala och Knivsta drev vi ett långvarigt integrationsprojekt med målsättning att bidra till att bryta långvarig arbetslöshet och bidragsberoende. Projektet varade i flera år och var framgångsrikt. I huvudsak finansierat av EU-medel och pengar från Uppsala kommun. Projektet hette "Gottsunda Factory". För några veckor sedan frågade en kommunfullmäktigeledamot i Uppsala om jag kunde hjälpa en duglig invandrare att få en relevant chans på arbetsmarknaden. Han talar bra svenska, har imponerande erfarenheter från servicenäringen och imponerande studieresultat från IT-utbildningar. Ändå får han inte jobb samtidigt som arbetsmarknaden sägs "skrika" efter kompetens. Det är något som inte stämmer när läget på arbetsmarknaden beskrivs! 

Om Sverige ska fixa biffen att åter bli ett tryggt och generellt välmående nationellt samhälle måste vi kraftigt ändra migrationspolitiken och införa en tydlig integrationspolitik. Det finns många i Sverige som tror att invandringen till Sverige i princip har upphört. Det är väldigt fel. Sverige fortsätter att ha en invandringspolitik som är destruktiv. Särskilt destruktiv för väldigt många av dem som sedan tidigare invandrat till Sverige. Det ska bli VÄLDIGT intressant att se om Tidöavtalet i vart fall fått ett rimligt stopp av invandring som inte är självförsörjande under 2023. Om inte har väljarna i Sverige fått lära sig att SD inte har några lösningar som biter för att vända en mycket dålig migrationspolitik. Och vilken integrationspolitik är det SD representerar? Är du medveten om att det väller in migranter över Europa igen? Det gör det. Vad kommer det innebära för Sverige? Vet du att över 100.000 personer invandrade till Sverige under 2022!

Under 2022 invandrade 102 436 personer till Sverige. På nedan länkad sida kan du se vilka länder invandrarna kommer ifrån, var de bosätter sig, hur gamla de är och om det är mest kvinnor eller män som har flyttat till Sverige under 2000-talet.

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/invandring-till-sverige/

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/invandring-till-sverige/#Key-figure

På söndagens partiledardebatt var det glädjande att Magdalena Andersson var tydlig med att Sverige inte kan fortsätta att spåra ur i migrationspolitiken. Glöm inte att Socialdemokraterna började strama åt invandringspolitiken direkt när MP hoppade av regeringen. Och de öppnade upp för ny gruvbrytning. Med det sagt, över 100.000 personer invandrade till Sverige under år 2022. Det är en av de högsta invandringstalen någonsin till landet Sverige. Parallellt med det har vi ett regelverk för invandrade forskarstudenter som gör att de har stora hinder för att få stanna kvar i landet..... 

Studera gärna nedan information om mängden och demografin kopplat till utlandsfödda som lever i arbetslöshet och i de flesta fall helt bidragsberoende. Tills minst 100.000 av dessa nya invånare är inkluderade och självförsörjande på den svenska arbetsmarknaden ska vi inte tillåta annat än återvändande svenskar, expats för företag som borgar för individerna, kvalificerade studenter till våra universitet och expertinvandring. Det är vansinne att fortsätta att stärka redan stora utanförskapsproblem runt om i landet Sverige. 

https://www.ekonomifakta.se/fakta/arbetsmarknad/integration/arbetsloshet-utrikes-fodda/

En bra reform som behövs i Sverige måste handla om kreativa sätt att lära invandrare, oavsett bildningsbakgrund, att mycket snabbare och bättre lära sig svenska. Liberalerna drev redan 2002 att tydliga krav på att lära sig svenska skulle införas kopplat till invandrare. De fegade ur då, fegar de ur även den här gången? Inte minst i ljuset av att äldreomsorgen och sjukvården på många sätt bärs upp av nya invandrade krafter är det hög tid att fatta att svenskakunskaperna inte bara handlar om möjligheten att få jobb i Sverige, det handlar också om kvalitén inom omsorgen och vården! Lansera en språkreform NU!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar