lördag 6 oktober 2018

Mörker

Snabbt mot mörkare tider
Mer hjärna än hjärta tack! Känslor är viktiga men de ska kunna balanseras klokt med hjärnans förnuft. Vi går fort mot mörkare tider i Sverige. I Uppsala vet vi att vänsterretorik vann över väljarviljan. Hur det går på Sverigenivå återstår att se. Oscarsson på TV4 tycks nu tro att de enda minoritetsregeringsalternativen är en Moderatregering eller en Centerparti och Liberal-regering. Det senare finner jag som märkligt hur han kan tro i ljuset av migrationsfrågornas fortsatta stora praktiska betydelse för Sveriges utveckling. Ja, ja, vi får se vad som händer. En sak är helt säker och det är att vänsterns politiska strategi, att känslomässigt försöka hindra borglighetens möjligheter att driva en klokare politisk väg framåt, måste få ett slut. Alice Teodorescu, liberal ledarskribent på GP, är både klok och modig. Jag är full av beundran för hennes mod att entydigt stå upp för liberala värderingar och styrkan att stå stadigt när vänsterkrafter och naivister gör sitt yttersta för att smutskasta henne. Teodorescu klarar av konststycket att både använda hjärna och hjärta när hon tycker till. Lite mer hjärna än hjärta, och de stör många som är väldigt känslostyrda. Det stör många så mycket att de till och med försöker klistra ”brunstämpel” på en liberal. Det är skrattretande. Läs gärna Teodorescus senaste debattnedslag nedan.

”Sällan har så många haft så mycket att förlora samtidigt. Därav den alltmer uppskruvade tonen i det offentliga samtalet, därav invektiven som slungas mot meningsmotståndare, därav de avsiktliga missförstånden.”

En bakläxa som de uppenbarligen inte lärt sig något av. Ty nu, några år senare, använder samma personer samma 1930-talsreferenser för att brunsmeta de som i dag anser att Alliansen har en skyldighet att pröva sitt stöd i riksdagen. I klartext: att i vissa frågor föra samtal också med SD. Men att ha sett det omöjliga i migrationsekvationen före Stefan Löfven (S) gör en inte till en sämre människa, lika lite som Stefan Löfven blir en sämre människa av att SD röstat som S i 1193 voteringar (att jämföras med att de 815 gånger röstat som Alliansen) under den gångna mandatperioden.”

”Socialdemokraternas hyckleri är ohederligt. Precis som Johan Jakobsson, tidigare partisekreterare i nuvarande Liberalerna (dåvarande Folkpartiet), nyligen skrev, valde S efter riksdagsvalet år 1982 att förhandla med Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK), trots att partiet under denna tid fortfarande hade vänskapliga förbindelser med kommunistdiktaturerna i Östblocket (NU 29/8).”

Att partiföreträdare för de rödgröna partierna och opinionsbildare med vänsterreflexer skruvat upp tonläget till dagens nivåer är utifrån denna lägesbild föga förvånande. Makten står på spel liksom bilden av verkligheten. Men Alliansen har inget att skämmas för, dess maktanspråk är grundläggande i en demokrati, precis som Socialdemokraternas vilka aviserat att de inte avser agera stödhjul åt borgerligheten.”
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-när-makten-står-på-spel-1.9730717
Mörka tider stundar. Men du, ge inte upp, årstiderna kommer och går. När det är som mörkast vänder det äntligen och vi går åter mot ljusare tider. Efter en tid av mörker och krävande förbättringsarbete kommer just våra svenska samhällen åter bli riktigt attraktiva att leva i, oavsett vilken etnisk bakgrund vi har, oavsett trosuppfattning, oavsett hudfärg, oavsett sexuell läggning och oavsett ålder. Sverige måste kunna mycket bättre än nu!

Dagens kalkon
De som talar varmt om ”alla människors lika värde” men som inte på allvar tar i faktumet att äldre män är mycket benägna att ta sina egna liv i förhållande till andra demografiska grupper. Det här vet vi inom till exempel Äldrenämnden i Uppsala. Varför pratas det inte om detta mer? Självklart går det att minska alla dessa självmord, men det kanske inte har någon prioritet alls? Jag tycker det är viktigt att ta denna verklighet på större allvar.
https://www.expressen.se/ledare/inga-krigsrubriker-nar-gamla-gubbar-tar-sitt-liv/

Dagens stjärnor
Nobelpristagarna till fredspriset 2018. Yazidiska Nadia Murad och Denis Mukwege. De representerar kraften hos en enskild människa och de sprider ljus i det mörker som finns i allt för stor utsträckning runt om på vår jord. Jag är full av beundran över dessa två medmänniskors engagemang. Mycket bra val av juryn.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7060137
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7060644


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar