torsdag 19 september 2013

Mod och klartext

Intetsägande eller floskler
Jag tror inte på floskler eller på livsåskådningar som bygger på svarta och vita argument. Världen är svårare än så när man ska lösa de större problemen. Det är dock viktigt att politiker inte duckar för att  våga vara sig själva, vågar vara ärliga och vågar tala om de stora samhällsutmaningarna som avgör om Sverige fortsätter som ett generellt välståndsland eller inte. En politiker som saknar mod och som inte klarar av att tala i klartext kan inte nå folket. En politiker som inte inser att ständigt kompromissande är nödvändigt blir stillastående och därigenom snabbt hopplöst omkörd. På DNs ledare idag efterlyser de politiker som vågar tala i klartext. De efterlyser också fler politiker som gör det för det gemensamma och inte som en alternativ karriär.
http://www.dn.se/ledare/signerat/ny-minister-bevare-oss-for-politiska-karriarister/
http://www.dn.se/ledare/signerat/onskas-fler-som-bohman/

Hållbar politik
All heder till Staffan Danielsson, riksdagsledamot C, som idag i SVD vågar efterlysa öppna debatter runt svåra frågor. Han tycker också, som jag, att hållbarhet som vägledning måste gälla inom alla samhällsutvecklingsfrågor. Svensk integrationspolitik måste bli hållbar annars bryter vi ner människor som har större ambitioner än vad vi kan tillfredsställa och bygger upp samhällsutmaningar som blir en allt större krutdurk. Ett parti som vill vara relevant och attrahera medlemmar måste på riktigt tillåta högt i tak i debatter om man ska utvecklas hållbart, vara relevant och attrahera väljarstöd.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/invandring-far-inte-vara-tabu_8532018.svd

Alliansen har det jobbigt nu
Nu behövs skärpning! Jag vill inte att V, SD eller tillväxtfientliga partier ska ha inflytande över Sverige och våra tillväxtmotorer.
http://www.dn.se/sthlm/valjarna-vill-ha-skifte-i-stadshuset/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar