tisdag 24 september 2013

Myter & verklighet

Lögn, förbannad lögn och statistik
När jag inledde mina universitetsstudier gjordes det med studier i statistik. Redan första dagen berättade läraren att sanningen är att det finns lögner, förbannade lögner och statistik. Budskapet var glasklart för en omskakad samling nya studenter som baxnade av all litteratur som ingick i kursen och över möjligheten att lära det kursen syftade till att lära ut.

Gång efter gång har jag haft glädje av mina kunskaper i statistik. Gång efter gång har jag haft glädje av insikten att statistik kan användas på många olika sätt för att tjäna olika agendor. När vi tar del av dagliga rubriker om hur eländigt det kan vara inom vår välfärd är det också viktigt att hålla tungan rätt i munnen och inse hur väldigt bra vi i Sverige har det i förhållande till förr och i förhållande till andra länder. Läs gärna bifogad artikel som kortfattat och bra beskriver en verklighet som är i kontrast med de olyckskorpar som hävdar att allt blir sämre. Så är det inte. Däremot lever vi längre, sjukvårdens möjligheter är betydligt bättre än förr, vi är väldigt solidariska och bland de allra bästa i Europa på att stötta flyktingar, vi tar ett allt större miljö och klimatansvar osv.
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/myterna-om-valfarden/

Välfärdens grundpelare
Vi har en mycket generell och hög välfärd i Sverige. Ingen kan med trovärdighet argumentera för motsatsen om du återigen jämför med de allra flesta länder på vår jord. Denna privilegierade tillvaro måste ständigt förtjänas. Den kommer inte från himlen. Centerpartiet förstår att välståndets grundpelare är ett arbetande folk, ett ständigt och starkt företagande och att vi har en hållbar miljö samtidigt som välståndets behov av energi kan säkerställas. Centerpartiet har en mycket kraftfull politik inom områden som bidrar till ett positivare jobbskaparklimat och till en hållbar miljöutveckling. Jag hoppas att partiet orkar att nå igenom till medborgarna med detta budskap så att många väljer att lägga sin röst på de politiska idéer som bäst kan försvara och utveckla vårt generella välstånd. Ta aldrig välståndet för givet!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/loof-jobb-och-miljo-ska-lyfta-c_8541554.svd? utm_source=sharing&utm_medium=email_article_primarylink&utm_campaign=20130922




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar