torsdag 20 juli 2023

Dum, dummare och dummast

Inget tempo i nödvändiga förändringar av skolans förutsättningar för att erbjuda konkurrenskraftig bildning

Dags att få ordning på skolan

1) Sluta med konceptet ”likvärdig skola” med syftet att så få som möjligt ska gå i anpassade skolor. Fler och bättre anpassade skolor gynnar alla elever och framtida svensk konkurrenskraft.

2) Tillåt enbart privata skolor i öppna stiftelseformer. 

3) Ta bort F och nöj bedömningen av en ämneskunskap till sämst E. Då har man ändå en möjlig väg in i en gymnasial yrkesutbildning. 

4) Satsa mer på grundläggande undervisning om naturkunskap, trosuppfattningar och grundläggande beteendekunskap om oss människor.

5) Återta den svenska flaggan genom skolan som allas gemensamma symbol för vår frihet och jämlikhet inför lagen.

Nu räcker det med oförmågan att få ordning på den svenska skolan. Priset för misslyckandet är för högt och drabbar främst våra barn, barnbarn och deras välstånd om de lever kvar i Sverige. De senaste 40 årens skolpolitiker får F för sina misslyckade insatser.

Att Centerpartiet inte på allvar bidrar till att skolan åter kan bli en jämlik och kompensatorisk skola för alla barn är bara att beklaga. Jag kan tyvärr bara hålla med Expressens ledarredaktion att det är "obeskrivligt tröttsamt att nivån på skoldebatten är så här låg". Priset för det är individuellt högt för alla elever som inte får en konkurrenskraftig utbildning och för samhället i stort som tappar konkurrenskraft. Som vanligt saknas sambandsförståelse och politiska utspel handlar mer om att försöka vinna kortsiktiga röster än att på allvar lösa problem och bidra till en bättre framtid.

"Centerpartiet har upptäckt att deras tidigare hållning inte uppskattas av väljarna och vill hitta en ny position. Det är välkommet. Men nej, Muharrem Demiroks förslag löser inte problemet. Det är obeskrivligt tröttsamt att nivån på skoldebatten är så här låg, till och med högst upp i politikens toppskikt."

https://www.expressen.se/ledare/centerpartiets-forbud-ar-lojligt-latt-att-runda/

https://www.expressen.se/ledare/bevare-oss-for-centern-som-nytt-skolparti/

Svenskt självskadebeteende fortsätter

När vi ändå talar om dumhet är det svenska självskadebeteendet bland det dummaste bland länder i världen. Du som följer min blogg vet att jag anser att det finns gott om lagar som borde kunna användas för att stoppa idioti under ”flaggad” rätt kopplad till yttrandefriheten. Att bränna Bibeln, Koranen, delar av Vedan, Tipitakan, Tanakh/Torahn eller andra så kallade heliga skrifter är att betrakta som kollektivt hatbrott. Att uttrycka ilska mot särskilda skrivningar eller enskilda personers tolkningar av heliga skrifter, det är något annat.

Personligen tror jag på naturvetenskapen och ett demokratiskt styrt rättssystem. Samtidigt definierar sig över 4 av jordens över 8 miljarder människor som religiöst troende. I min bok ”En stund på jorden” beskrivs människans största religioner/filosofier och dess särskiljande drag. Konflikterna mellan dessa trosuppfattningar har varit många genom människans historia.

I nutid har nu en dansksvensk boende i Danmark och en inflyttad från Irak kraftigt försämrat Sverigebilden och svenskars trygghet i länder som definierar sig som muslimska. De är många. Och det uppskattas finnas runt 1,6 miljarder människor som delvis definierar sig som muslimer på jorden. Sveriges ambassad i Irak har återigen stormats av religiösa fanatiker. Nu är svenskars möjligheter att vara goda fredsmäklare i muslimska delar av världen borta. Och stora affärsmöjligheter för svenska företag förstörda. Mesigheten mot dumhet måste få ett slut i landet Sverige. I våra skolor måste vi bland annat återta den svenska flaggan och göra den till alla långvariga invånares gemensamma symbol. Symbolen för vår frihet och att våra lagar gäller oss alla jämlikt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/vem-ar-mannen-bakom-koranbranningen

https://www.expressen.se/nyheter/svenska-ambassaden-i-bagdad-i-lagor-stormad-av-hundratals-demonstranter/

Och NATO-”processen” är ett skämt som Aftonbladets Lena Melin nedan beskriver. Hon har rätt, 0,13 procent av jordens befolkning har en mycket svag global politisk röst. En allt svagare om vi inte skärper till hur landet och dess kommuner styrs. 

Av den svenska Natohistorien lär vi oss hittills bland annat följande. Att inte lita på politiska löften. Att inte lita på politiska spådomar. Och att Sverige är en väldigt liten spelare i världspolitiken. Som man bara behöver bry sig om när det passar.”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/761GX9/sverige-ar-en-dvarg-i-varldspolitiken-som-man-kan-behandla-lite-hur-som-helst

Att vi dessutom har tyckare på vänsterns ledarsidor som beskriver Sverige som ett rasistiskt land stärker intrycket av ett land med en befolkning plågad av kraftiga självskadebeteenden. Effekterna av en idiotisk migrationspolitik och misslyckad integrationspolitik är något annat än rasism. Om detta skriver Carolin Dahlman läsvärt i Expressen och Håkan Boström i GP. 

https://www.expressen.se/ledare/carolin-dahlman/nej-sverige-ar-inte-alls-tokrasistiskt/

https://www.gp.se/ledare/vänsterretoriken-undergräver-landets-försvarsförmåga-1.105222864



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar