måndag 25 november 2019

När lär sig svenska politiker mer av våra grannar

Stockholms blodbad
Sverige är inte längre Nordens lysande stjärna. Alla som vill nedtona Sveriges tappade kraft kommer inte att klara av att förneka det. I välståndsranking efter ranking och efter lyckoindex (HDI) ranking efter ranking tappar Sverige i konkurrenskraft. För gjorde maktambitiösa oftast upp genom hårt våld även i vår del av världen. Stockholms blodbad är ett intressant historiskt exempel. Idag smider ungdomsförbundarna ränkor och bedriver nya former av fult maktspel. Min övertygelse är att klokhet och respektfullt bemötande mot andra som uppträder anständigt alltid är rätt förhållningssätt. Även mot dem man konkurrerar om makten med. Här finns stor förbättringspotential i dagens Sverige. Och i dagens värld hugger inte den danska regeringen huvudet av svenska ledare de ogillar, men de inför återigen gränskontroller för att tydligt markera sin misstro mot uselt svenskt politiskt ledarskap.
https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/stockholms-blodbad-1520
https://www.synonymer.se/sv-syn/ränker

Danskarna har tveklöst ”nyktrare” ledare än dem vi har och haft i Sveriges riksdag de senaste tio åren. Vi får se när Sverige förhoppningsvis blir något mer politiskt pragmatiska igen. Det lär inte hända så länge MPs och Cs rikspolitik har på tok för stort inflytande.

I Sverige pratar vi om att det är ”oacceptabelt” att barn växer upp i områden med brutal kriminalitet. I Danmark finns en plan för hur det ska undvikas.”

”Förstår ni? Här i Sverige pratar vi om att det är ”oacceptabelt” att barn växer upp utan att lära sig svenska ordentligt, att barn växer upp i områden som präglas av brutal kriminalitet. Men uppenbarligen är det inte mer oacceptabelt än att det får fortgå. I Danmark finns en plan. Och ja, just det: Kriminaliteten i Gellerup har sjunkit och ligger nu på ungefär samma nivå som i resten av Århus.”
https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/danmark-accepterar-inte-segregationen/

Om jag ska vara lite snäll mot Stefan Löfven är sannolikt verkligheten att han endast har två val. Fortsätta med den oansvariga politiska vägen framåt och behålla bostaden i Sagerska huset, eller att få en kraftig regeringskris på grund av banden till Miljöpartiet och Centerpartiet. Och Uppsalas ledande politiker har på skattebetalarnas bekostnad varit på studiebesök i Århus, tror du dessa viktiga segregationsfrågor var på agendan? Tror du segregationens effekter påverkar allt fler människor som lever utanför dessa allt hårdare livsmiljöerna? Vänster- och naivistretorik har förstört mycket i Sverige. Hur blev det så?

Och du som tror att Sverige varit en demokratisk föregångare bland Nordiska länder kan med fördel studera våra grannländers historia igen. Särskilt Islands, Norges och Danmarks.
https://demokrati100.se/wp-content/uploads/2018/11/Torbjörn-Nilsson-Demokratins-framväxt-och-genombrott.pdf
Dagens besvikelse
Regeringen. Klart att inte företagsamma och pragmatiska människor tror att dagens regering har lösningar på segregations- och integrationsproblemen. MP är en effektiv vänsternaivistisk kraft som inte kollektivt förstår det gamla kloka sosseuttrycket: ”Gör din plikt, kräv din rätt”.
https://www.di.se/nyheter/9-av-10-foretagare-sveriges-politiker-kan-inte-losa-integrationsproblemet/

Dagens stjärnor
Expressens ledare. Ja, vilken typ av ledare vill Uppsalabor och övriga svenskar ha? De som agerar i tid och rimligt snabbt löser problem eller dem som ständigt tar i och löser växande problem för sent? Nu driver S, MP och L linjen att inte asylsökande ska få bo var de vill i Uppsala. Jag har lääänge ansett att EBO-lagen driver fram allt större utanförskaps- och segregationsproblem. Jag är säker på att folket vill ha ansvarsfulla ledare som agerar i tid. Ja, ja mycket är illa skött idag. Hur bra är det med en försvarsminister med allvarlig minnesproblematik.... Läs gärna artikeln nedan! Hur tilläts Sverige spåra ur på detta sätt?

”Den irakiske ministern Najah al-Shammari utreds för brott efter att ha tagit emot bidrag från Sverige. Men när det gäller misstankarna om bidragsbrott är han bara en småspelare.”


”Iraks försvarsminister Najah al-Shammari är svensk medborgare, avslöjade SD-kopplade Nyheter Idag i förra veckan. Mannen och hans hustru utreds även för grovt bidragsbrott mot Försäkringskassan, enligt uppgifter till Expressen. Misstanken sägs vara att de har tagit emot barn- och bostadsbidrag trots att de har bott utomlands i flera år.  Svenska myndigheter bör gå till botten med al-Shammaris bidragsaffärer och hur han trots sina tidigare höga positioner i diktatorn Saddam Husseins armé har kunnat få svenskt medborgarskap så snabbt.”
https://www.expressen.se/ledare/iraks-forsvarsminister-ar-bara-toppen-av-isberget/

Alla medlemmar i Utvecklingspartiet Demokraterna som var med på gårdagens partikonferens. Väldigt bra möte med många bra samtal och värdefullt nätverkande. Och en viktig profilfråga fick en tydlig viljeinriktning från medlemmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar