lördag 2 november 2019

Våga bryta våldsutvecklingen

Lös problemen
Vilken är den intressanta frågan kopplad till nedan ledare i ExpressenInget annat utvecklat land har drabbats av en sådan epidemi av explosioner. Sverige står ensamt.” Hur blev det så? Eller är det bara det kokande vikingablodet som börjat svalla igen?... Knappast. Hur bryter vi denna mycket farliga och destruktiva utveckling? Leif GW Persson pratade nyligen om ”inkapacitering”. Sverige tillämpar som tur är inte dödsstraff. Bara de nyliga exemplen av livstidsdömda som fått upprättelse talar för att dödsstraff är fel i ett civiliserat samhälle. Att bryta många människors utanförskap, särskilt lösa problemen med alla som lever olagligt i Sverige, är viktigt men det tar mycket lång tid. Vad gör vi nu, kortsiktigt? Att fler kan spärras in i fängelse förutsätter att de först kan gripas och därefter döms. Det förutsätter också att det finns fängelseplatser. Enligt många informationskällor är det fullt på våra fängelser. På vilket sätt angriper statsminister Löfven denna allvarliga utveckling? Det är väl han som personligen bär mest ansvar för utvecklingen i Sverige? Är det inte han som av Socialdemokraterna valts att nu under fem år, med några månaders vacuum, vara landets statsminister. Trots alla mina återkommande förslag på en konferensmetodik för att snabbare lösa problem fortsätter ”Rosenbad” att uppvisa bristande ledarskap över territoriet Sverige.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Straffteori
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/platssituationen/
https://www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/sa-arbetar-regeringen-och-regeringskansliet/rosenbad-och-regeringskansliets-historia/

”Flera gånger i veckan vaknar svenskarna till nyheten att det har sprängts, inatt igen. Kriminella nätverk är ett samhällshot.”

”Hittills i år har det skett mer än dubbelt så många sprängningar som under förra året, och kurvan pekar brant uppåt. Alla exempel är hämtade från TT-telegram som skickades ut under fredagsmorgonen. Tre sprängningar på en natt – och det är inte ens unikt. Senast hände det för ett par veckor sedan, när det smällde på tre olika platser i Stockholms län. Det verkar som att vi har vant oss. Sprängningarna blir ofta notiser, om ingen blivit skadad. Det här är inget undantagstillstånd – det är det nya normala. Och det kommer att eskalera om ingenting görs. Fredagens mest olycksbådande rubrik var: ”Nya oron: Stora bomber vid sprängdåd”.”

”Sedan januari har 100 sprängningar rapporterats i Sverige, och därtill kommer 76 fall där misstänkta bomber inte har hunnit detonera innan polisens bombskydd tagit hand om dem. Inget annat utvecklat land har drabbats av en sådan epidemi av explosioner. Sverige står ensamt.”

”Gängkriminaliteten är systemhotande. Sprängningarna lämnar inte bara efter sig krossat glas, bråte och damm. De lämnar efter sig chockade grannar och en förlamande känsla av att staten har tappat kontrollen. En tystnadskultur breder ut sig över svenska städer, när färre vågar vittna av rädsla för gängens vedergällningar. Ingen fråga kan vara viktigare just nu.”
https://www.expressen.se/ledare/100-sprangningar-men-trevlig-helg-stefan-lofven/

Dagens besvikelse
De som i allt större utsträckning begränsar hederliga människor i Sveriges frihet. Sprängning efter sprängning. Skjutning efter skjutning. Självklart blir allt fler rädda för att röra sig ute i vårt gemensamma offentliga rum och riskera att ha oturen att träffas av en kula eller skadas av en kriminell sprängning. Den som gillar att studera mönster kan lätt se att det grova våldet i Sverige inte bara ökat i antal händelser, det blir också allt grövre. Om du studerar BRÅs mätningar om ungdomars attityder till våldshandlingar blir det också tydligt att vi har ett stort behov av attitydförändringar. Ett växande utanförskap leder till liknande utveckling i alla jordens samhällen.
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-larm-om-hog-small-i-malmo/

Bland annat stora politiska misslyckanden som ”Gymnasielagen” bidrar i stor utsträckning till att göra Sverige otryggare.
https://www.expressen.se/nyheter/miljopartiet-angrar-delar-av-omtvistade-gymnasielagen/

Dagens stjärna
Företagaren Viktor Lidholt, Newsvoice. En tidigare företagarkompanjon som fortsätter att kämpa för en av idéerna som vårt gemensamma företag Spogg utvecklade. Hoppas Viktor lyckas få många människor att använda hans AI lösning för att mer objektivt informera sig om vad som händer på vår jord. Allt fler människor väljer idag mycket begränsade, och smala, mediekanaler för att hålla sig ”uppdaterade”. Allt för många vill också enbart förstärka det de redan tror är sanningar än att sträva efter en så objektiv verklighetsanalys som möjligt. Maktkoncentrationen är inte positiv och mer omfattande än vad många förstår.
https://www.breakit.se/artikel/22411/newsvoice-vill-fixa-nyheterna-fyller-kassan-med-5-miljoner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar