tisdag 17 december 2013

Plikt & rätt

Hållbart samhällsbygge
Det är ohållbart att väldigt många fler (i förhållande till självförsörjande) t ex långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna, kraftigt funktionshindrade och asylsökande ska försörjas på dagens försörjningsstöds- och övriga bidragsnivåer. Vi måste mycket bättre och snabbare få alla som kan att gå från försörjningsstöd till att vara självförsörjande. Det är bäst för individen. Det är bäst för att mycket bättre lyckas med integrationen av invandrare. Det är bäst för alla då servicenivån ökar samtidigt som motsättningarna mellan grupper minskar.
http://www.dn.se/debatt/plusjobben-klokaste-sattet-att-forhindra-utslagning/

Att införa Invånartjänst, plusjobb eller välfärdsjobb, eller vad vi nu kallar dessa uppdrag, är nödvändigt och det enskilt viktigaste reformarbetet i Sverige. Med stöd av en nationell reform kopplat till detta ökar Sveriges möjligheter att försvara det generella välståndet dramatiskt. Vad väntar regeringen på? Bra artikel i linje med mitt resonemang i dagens DN. Personligen har jag gjort denna viktiga reform till min viktigaste politiska uppgift. Den är central för att bygga människors självkänsla, för att snabbt inkludera nysvenskar, för att inkludera svaga grupper istället för att marginalisera dem, för att skapa positiv nytta för alla alternativa passiva bidrag, för att minska främlingshat och för att upprätthålla en rimlig skattemoral. Reinfeldt! Do IT!

Stopp
Det glädjer mig att mina kompisar inom IT och Telecom bolagen säger ifrån och nu aktivt bidrar i motståndet mot etableringen av ett massövervakningssamhälle. Om underrättelseverksamheten i världen är tillräckligt duktig så kan de identifiera måltavlor och ringa in dem som befinner sig i måltavlornas närhet. Den typen av självklar övervakning kräver inte massövervakning och en allt tillgängligare möjlighet att godtyckligt punktmarkera varje enskild människas elektroniska spår. Försvaret av vår personliga integritet är i grunden central om du tycker att vår demokrati är värd att försvara. Du kanske tycker att Sverige skulle fungera bättre om vi levde i system liknande dem i Nord Korea, Ryssland eller Kina? Det tycker inte jag. Gör om! Gör rätt!
http://www.dn.se/ledare/signerat/det-ar-ditt-fel-om-det-smaller/

2 kommentarer:

  1. Helt rätt betr övervakningshystering och frånvaron av integritetsskydd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att vi blir allt fler som tycker så. : )

      Radera