lördag 20 juli 2024

Utvecklingsdriv

Modet att våga misslyckas

Motsatsen till utveckling och tillväxt är tillbakagång och avveckling. Människans historia är full av samhällsbyggen som för sin tid varit framgångsrika och som efter mer eller mindre lång tid kraftigt försvagats. De som blir för korrumperade och lata samt bara talar om konkurrenskraft men inte säkerställer den blir kraftigt försvagade. Vad gjorde Tyskland, Japan, Sydkorea, Kina, Vietnamn och nu Indien i nutid så framgångsrika? 

1) De hade välutbildad befolkning. Att bilda sig är en självklar del av kulturen. Det inkluderar praktiska kunskaper.

2) De reste sig ur askan och byggde upp den senaste samhällsordningen med den modernaste teknologin.

3) De hade motiverade och arbetsvillig befolkning. Motiverade att bidra till landets framgångar. Villiga att kämpa många timmar för att uppnå önskat resultat utan att gnälla.

Sveriges tidigare vansinniga migrationspolitik var inte modig, den var idiotisk. Utan att behöva resa oss ur askan måste Sverige nu säkra en mer konkurrenskraftig grund- och gymnasieskola. Vi måste skyndsamt fasa ut gammal teknologi och ersätta med ny. Det är illa att vi inte snabbare utnyttjar 5Gs och AIs möjligheter. Vi måste tillämpa en hållbar invandring och motverka Brain-drain från Sverige. Och vi måste säkra motiverade invånare som fattar att vi måste bygga framgångarna tillsammans. Att lyckad inkludering/integration bygger på ”tillsammans”. Och att det känns självklart att dela egna framgångar med dem runt omkring sig. 

Carolina Klüft är en stor förebild för mig. Hon har inte ”bara” varit en av världens mest imponerande idrottspersoner. Hon engagerar sig med hjärna och hjärta i våra barns välmående och hon älskar som jag att dansa och festa. Hon har förstått att fysiskt välmående lägger grunden för både psykiskt välmående och bättre bildningsförmåga. Fysiskt och psykiskt välmående lägger grunden för bättre utvecklingskraft. Fysisk och psykiskt välmående i kombination med konkurrenskraftiga kunskaper samt modet att våga misslyckas leder till framgång.

En av årets sommarpratare på P1, Marcus Wandt, kan jag rekommendera att lyssna på. Han lyfter värdet av att våga ta risker i viljan att utveckla våra kunskaper och våra lösningar för ett bättre liv på jorden. Som testpilot för nya stridsplan, austronaut och pappa bjuder han på kloka ord. 

https://sverigesradio.se/avsnitt/marcus-wandt-sommarpratare-2024

Den dag vi åter har en konkurrenskraftig skola, har halverat antalet politiker (varav de flesta är av kalibern Klüft och Wandt), samt folkets röst kraftfullt hörs genom löpande folkomröstningar och områdesråd blir Sverige långvarigt starkt igen. Kommer dagens riksdagspartier bidra till att det blir så?…







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar