tisdag 29 januari 2013

Den onde och den gode

Hopp och förtvivlan
Jag lärde mig för länge sedan att en grupp människor, fria människor, oftast är mycket kloka. Hur kan det då komma sig att tillräckligt många går på skurkars enkla budskap om att de erbjuder snabba och enkla vägar mot "fame and fortune"? Hur kan det vara möjligt att tillräckligt många människor i Italien är så dumma att det finns risk för att Berlusconi åter får politisk makt? Bedrövligt eftersom även vi svenskar lider av om det blir en verklighet. Är så många bara blåögda eller är alternativen inom italiensk politik mindre kända men ännu värre? Tyvärr tycks italiensk politik handla om extremer. Antingen är folk kommunister eller vad man nu kan tänkas kalla Berlusconis politiska plattformar. Bedrövligt om han kommer tillbaks.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/berlusconi-hot-mot-kanslig-eurozon_7867812.svd#xtor=AD-500-[svd.se/naringsliv]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

I Sverige fortsätter vår komplexa minoritetsregering att försöka hitta väga framåt som skall leda mot att fler får arbete. Det kanske börjar bli dax för försök till nya reformer? Kan reformförslagen hagla efter att Alliansledarna träffats i Maramö och badat tunna? Klart är att omställningen mot tjänste och informationssamhället går för sakta! Är det möjligen positivt att regeringen avbryter den så kallade jobb pakten med facket och arbetsgivareorganisationerna? Det kan vara positivt och alternativet till pakt är att vi snart får se reformförslag!!!! Vad tror du, kommer reformförslag som t ex invånartjänst/värlfärdsjobb m.m? Är Reinfeldt möjligen något positivt på spåren?
http://www.unt.se/sverige/regeringens-jobbpakt-spricker-2248723.aspx

2 kommentarer:

  1. När det gäller italien så tror jag det beror på att alla andra politiker upplevs ännu värre än SB. Och att han förstås är listig. Kan manipulera opinioner. Samt visar hur viktig tv-mediet är. Den som behärskar detta leder opinionen väldigt enkelt. (Se på sverige där också).

    SB är duktig på att tilltala enkla lösningar för många människor. Av hans medpartikamrater så är väl den ena delstatschauvanistisk och den andre representerar en ideologi från 30-talet. Märkligt nog framstår väl just denne som den mest sansade i sammanhanget.

    Så jag gissar på att socialdemokraterna har problem på djupet. Monti är lite färglös och stram med statskassan. Vilket ger Berlusconi ett läge han inte borde förtjäna. Att han tvingades bort från makten, främst av personliga, sexuella kvinno affärs orsaker, och inte av ekonomin, bidrar förmodligen till att han lättare kan komma tillbaka. Italienarna ser lätt mellan fingrarna vad gäller äktenskapsbrott och liknande tycks det.

    Vad gäller Jobbpakten så ger det väl en känsla av att 30-50 000 nya jobb skulle kunna skapas. Bara man ville det. Bara man kunde komma överens om detaljer. Sikta in sig på väsentligheter och lägga bort politiska hangups. Det är väl närmast lite skrämmande. Skulle det vara så lätt? Istället tar olika bloggare och debattörer ställning för de olika sidorna och kastar ägg på varandra. Konstruktivt?

    SvaraRadera
  2. Det finns gott om okonstruktiva och kränkande inlägg på bloggar och andra forum, det skall "gudarna veta". Finns nog gott om människor som tycker att även jag gör det ibland för att de vill missförstå mig, inte håller med mig eller ser mig som ett hot ur något perspektiv.

    Delar många av dina reflektioner över situationen i Italien, tyvärr. SB förstår inte bara filmmediets makt, han kontrollerar stora delar av den i Italien.

    Vare sig fack, arbetgivarorganisationer eller det demokratiska systemet skapar jobb. De kan i de bästa av världar konstruktivt bidra till att skapa bra förutsättningar för att företagare skall kunna starta och utveckla sina bolag. Det är företagare och investerare som genom sitt risktagande, sina innovationer och sitt hårda arbete skapar grunden för vårt välstånd. Varför är det så svårt att förstå för så många?

    SvaraRadera