tisdag 1 januari 2013

Hälsans väg

Inget är viktigare än att vara frisk
Har du varit sjuk någon gång? Om du har det så vet du att inget känns eller också är så viktigt som att få vara frisk. Utan en god hälsa är det svårt att uppskatta livets möjligheter. Till och med en ofarlig men jobbig förkylning kan få de flesta att inse detta faktum. Vår tids sjuka nationella ekonomier talar också sitt eget språk. Det är bättre med ekonomier som mår bra än ekonomier som mår dåligt.....Tycks som att politikerna i sista stund något lyckats minska problemen med ohälsan något i världsekonomin.
http://www.di.se/#!/artiklar/2013/1/1/ja-till-uppgorelse-i-senaten-1/
Dottern har varit sjuk några dagar och det påverkar inte bara henne negativt. Även andras sjukdomar påverkar våra liv på ett påtagligt sätt. I vart fall om det är människor som vi bryr oss om. Även min hälsa har lite utmaningar just nu då maten och dryckerna där jag är har en mycket lockande effekt på mig. Trots att jag tränar nästan dagligen hinner jag långt ifrån att bränna lika mycket kalorier som jag trycker i mig. Trots att jag är medveten om hur dåligt det är att äta för mycket klarar jag inte av att låta bli när jag ställs inför för mycket lockelser och då jag redan betalat för kalaset..... Kort och gott får 2013 bli hälsans år. Dvs året då hälsan fokuseras både i våra ekonomier och privat. Det känns som en positiv och möjlig agenda.  Vad tycker du? Utan tvekan är vår hälsa viktigast för oss människor. Steven Jobs hade sannolikt kunnat göra ännu mer nytta och gärna njutit många år till om inte ohälsan allt för tidigt tog hans liv.

4 kommentarer:

  1. Ett tips om en bra hälsoblogg är kostdoktorn.se med bra information om vad som påverkar vår hälsa både postivt och negativt!Ny forskning finns som styrker detta. Detta är något även för centerpartiet att seriöst engagera sig i, kosten är nog undermålig både inom åldringsvården och för våra skolbarn. Den sk "tallriksmodellen" från LMV har numera gjort sitt.

    SvaraRadera
  2. Utmärkt förslag på sajt som kan vägleda mot ett bättre liv. För visst blir väl livet bättre om man mår bra eller ännu bättre? Du sparkar in öppna dörrar! Inom Centerpartiet, i vart fall i Uppsala, driver vi dessa frågor och vi anser också att hälsopedagogik måste få mycket större utrymme i våra skolor eftersom massor av forskning visar att det har stor positiv inverkan på våra barns inlärningsförmåga utöver att de får friskare och hälsosammare liv om de får hjälp att förstå hur viktigt det är med bra kost och fysiska aktiviteter rimligt regelbundet. : )

    SvaraRadera
  3. Nej jag vill inte sparka igen dörrar, jag vill öppna dem på vidgavel! Många kommuners kostansvariga tror att LMV:s kostrekommendationer är LAG som måste följas, inga valmöjligheter får finnas som alternativ till lättprodukterna som serveras i de flesta skolor, det tycker jag är helt felaktigt.Tipsar även om en utomordentlig ny bok "Ett sötare blod" av Ann Fernholm,en duktig vetenskapsjounalist, som går igenom aktuell forskning som våra "experter" beklagligt nog inte tar till sig.

    SvaraRadera
  4. Det är som vanligt inte svart eller vitt utan balansen mellan Ying och Yang segrar för den som vill ha ett bra liv och rimligt kan styra över det själv. Eftersom jag försöker följa en hel del forskning inom hälsoområdet kan jag konstatera att det finns välidgt många motsägelsefulla råd från personer som utifrån sina specialistområden kan antas ha rätt. Utmaningen ligger väl i att väga samman alla specialisters perspektiv och hitta något som är bra för just mig. Kanske kan jämföras med våra funktionshindrade där de som är blinda gärna har trottoarkanter för att känna sig säkrare medans rullstolsbundna ogärna har det då de blir jobbiga hinder.

    SvaraRadera