torsdag 30 augusti 2018

Utvärdera

Framtiden blir ljus om vi hjälps åt
Ett samhälle där vi kan behandla varandra med respekt och där vi alla är lika inför lagen leder rätt. Ett samhälle som fokuserar på, och strävar efter, jämlika möjligheter blir framgångsrikt. Det är ett samhälle där inte enbart de som föds in i socialt starka sammanhang får möjlighet till bra utbildning och chanser att förverkliga livsdrömmar. Samhällets skarpaste och skickligaste, inom alla områden, kommer från alla samhällsklasser när förutsättningar finns. Jag vill leva i ett samhälle där alla ges en möjlighet att nå sin fulla potential. Den klyvning av Sverige och Uppsala som sker är ett stort misslyckande.

När stora delar av våra barn och unga, som lever i det som idag kallas utanförskapsområden, har stark framtidstro, är vi åter ett inkluderande samhälle som inte slarvar bort alla oslipade diamanter som finns även där. Vi kan lyckas med det förbättringsarbete som krävs. För att lyckas lösa problem måste man 1) inse dem 2) förstå varför de finns 3) öppet våga debattera problemen för att ”hitta” bästa åtgärderna för att lösa problemen 4) Handlingskraft att lösa problemen. Efter Aktuellt igår borde ingen i Sverige längre kunna förneka att vi har stora utanförskapsproblem i Sverige. Att dessa problem främst drabbar de 95% hederliga människor som bor där är en klen ursäkt för att negligera problemet. Även socialt starka människor borde inse att även deras barn drabbas av till exempel en kraftig ökning av droghandel. Att blunda och att sakna handlingskraft är alltid oklokt om ett framgångsrikt samhälle är målet. Och när man har ögonen öppna och kämpar med förbättringar är det alltid klokt att lära av och utvärdera hur andra gjort, och därefter ständigt utvärdera sina framsteg.

Vissa partier har en religiös tro på att mer pengar till verksamheter är rätt medicin för att lösa en verksamhets uppdrag. Människor med erfarenhet av stora verksamhetsförändringar vet att det ofta inte är så. Att många chefer säger sig behöva mer pengar är en enkel ursäkt istället för att använda sin personals kraft för att lösa uppdragen på ett smartare sätt. Min erfarenhet är att när du tvingas hoppa ordentligt mycket högre så klarar de flesta av det om de ställs inför den tydliga uppgiften utan flyktvägar med ursäkter. I ett land som har bland de högsta skatterna i världen är inte lösningarna på underpresterande skolor, växande vårdköer, bristande polisförmåga, en misslyckad integration, en kraftigt växande andel pensionerade invånare och många andra utmaningar mer pengar. Vi måste ha ett ledarskap som fokuserar på reformer och förändrade arbetssätt för att lösa de uppdrag vi måste lösa.

Hur tänker vi människor lateralt? Det vill säga kreativt för att hitta nya och bättre vägar framåt. Bara om vi utmanar oss själva att göra det. Det är bland annat den drivkraften som stimuleras med konkurrensutsättning. Människor och företag som lever i en konkurrensutsatt miljö måste tänka lateralt om de vill fortsätta att vara bland de bästa. Och de bästa inom allt jämför sig hela tiden mot de andra som är eller har ambitionen att bli bäst. Sverige och Uppsala kan mycket bättre än nu men då måste vi inse att vi tappar konkurrenskraft och den utvecklingen måste stoppas. Vi kan bygga ett fortsatt framgångsrikt samhälle här uppe i norr. Det samhället behöver många fler människor som eftertraktas på arbetsmarknaderna. Det framtida framgångsrika Sverige måste vara inkluderande och mångfaldspositivt men baserat på en mycket tydlig värdegrund.
http://www.gp.se/ledare/ingerö-löfvens-händer-pekar-fel-1.7918778
Dagens kalkon
De som tillåter att en så bestialisk mördare så kort efter sitt grova brott får permission. Dessutom en person som tidigare begått grova brott som kraftigt förstört en annan människas liv.
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/tv%C3%A5-%C3%A5r-efter-mordet-p%C3%A5-lotta-m%C3%B6rdaren-har-permissioner-1.7900451?noAccess=true&aId=1.7900451

Valfläsk som är oseriöst! När funktionshindrade inte kan få det stöd de borde få väljer Socialdemokraterna att prioritera att föreslå en förbättring av en redan världsunikt generös föräldraförsäkring.
https://www.expressen.se/ledare/skamlost-semesterflask-ska-radda-stefan-lofven/

Dagens stjärna
Susanna Birgersson. Jag förstår inte varför så många går i okloka fällor i sina försök att motverka krafter som leder mot mörker?
https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/fem-tomma-ramar-och-en-mordhotad-konstnar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar