lördag 12 februari 2022

Varför finns UP

Behövs nya partier?

Det är en viktig fråga att ställa sig. "Gudarna" ska veta att det är väldigt ansträngande att bygga upp en ny politisk kraft i form av ett parti. Allt fler ägnar sig åt detta krävande arbete och det är ett tydligt uttryck för att allt fler inte tycker att de gamla partierna klarar av att företräda invånarintresset tillräckligt bra. Våra kommuner har planmonopol. Det innebär att lokala politiker, inom lagens ramar, bestämmer hur det får byggas. Två av huvudskälen till varför Utvecklingspartiet demokraterna startats är att invånarnas röster måste tas på större allvar och att Uppsala ska byggas ut klokare än nuvarande planer. Två skäl som hänger starkt ihop. I klartext är det oacceptabelt att några få politiker och tjänstemän över huvudet på dem de väl ska tjäna fattar stora beslut som saknar stark förankring. 

Adam Cwejman skriver en läsvärd ledare i GP om demokratins kris i Göteborg. Jag tycker särskilt att avslutet är mycket läsvärt "De hävdar i stället att politiker försöker undvika den kognitiva dissonans som ”kommer av att företräda personer som har andra åsikter än de man själv förespråkar" genom att rationellt bortse från folkviljan."

"Det förlorade förtroendet för Göteborgs politiker har inte någon motsvarighet i Sverige. Så skrev ett antal statsvetare från Göteborgs universitet i studien ”Hur mår demokratin i Göteborg” från 2021. Vad handlar det om? Västlänken, såklart. Även i dag finner statsvetarna att det är ”konsekvent ett mycket lägre politiskt förtroende bland invånarna som tycker Västlänken är en dålig trafikåtgärd”."

"När förtroendet för politiker i Göteborg för första gången störtdök 2008 hade Socialdemokraterna suttit vid makten sedan 1990-talet. De hade fyllt tjänstemannaorganisationen med trotjänare och betraktade under Göran Johansson-åren Göteborg som sin av gud givna förläning. Man bör visa viss förståelse för att ett sådant styre tappade markkontakten och tog väljarnas förtroende för given. Världsfrånvänd arrogans, lathet och maktfullkomlighet är inte ovanligt bland de som länge suttit vid maktens grytor. Det är väntat."

"Demokratins kris i Göteborg, om man tittar i backspegeln, handlar inte så mycket om demokratins kris generellt utan den göteborgska borgerlighetens oförmåga att fånga upp sina egna väljares preferenser. Vilket i sin tur blev en förtroendekris för politikerna. Vänsterpartierna hade egentligen från början mindre att oroa sig för: Deras väljare, möjligen för undantag för en del S-väljare, var i regel positivt inställda till Västlänken."

"I antologin ”Folkviljans förverkligare”, också en studie från de produktiva göteborgsstatsvetarna, finns en intressant förklaring till varför politiker inte förstår sina egna väljares åsikter och preferenser. Det handlar inte primärt, skriver de, om ren okunskap. De hävdar i stället att politiker försöker undvika den kognitiva dissonans som ”kommer av att företräda personer som har andra åsikter än de man själv förespråkar" genom att rationellt bortse från folkviljan."

https://www.gp.se/ledare/demokratins-kris-i-g%C3%B6teborg-%C3%A4r-moderaternas-fel-1.65458387

För att Uppsala, övriga Sverige och våra demokratier ska utvecklas positivt krävs också en mycket klokare migrations och integrationspolitik. För Utvecklingspartiet demokraterna är det självklart att, under överskådlig tid, utöver kvotflyktingar bara acceptera självförsörjande invandring. Och icke svenska medborgare som begår grova brott, eller utgör stora säkerhetshot, ska utan undantag utvisas. De har sig själva att skylla. Per Gudmundson, Bulletin, skriver läsvärt om hur få som döms till utvisning. Alla som begår grova brott ska inte bara dömas till utvisning, de ska också utvisas! Riksdagens politiker ansvarar för att lagstiftningen tydligt möjliggör utvisning av grova brottslingar. De får sluta att mesa!

De flesta utlänningar som begår grova brott i Sverige får stanna kvar i landet. Utvisning utdöms endast vid en liten minoritet av brotten. När Brottsförebyggande rådet undersökte saken var resultaten hårresande. Brå:s kartläggning ”Utvisning på grund av brott 2000–2014” granskade samtliga tingsrättsdomar med utvisning i domen. Andelen utvisade bland brottsdömda utländska medborgare låg på strax under fem procent år 2014. I klartext betydde det att ungefär nitton av tjugo dömda utländska förbrytare ändå fick stanna i landet.”

”Även vid mycket allvarlig brottslighet var andelen utvisade förbluffande låg, särskilt gällande dem som hunnit folkbokföra sig i landet. Mer än fyra av fem dömda utländska våldtäktsmän med folkbokföringsadress i Sverige fick stanna kvar. Inte ens grov våldtäkt mot barn resulterade i utvisning oftare än så. Och vid det grövsta tänkbara brottet, mord, fick ändå mer än hälften av de dömda utländska gärningsmännen fortsätta att bo kvar i Sverige.”

”I den statliga utredningen ”Utvisning på grund av brott – ett skärpt regelverk” kompletterades Brå:s statistik med mer aktuella uppgifter. Under åren 2015–2019 har andelen sjunkit ytterligare. År 2019 var det 3,8 procent av de utländska gärningsmännen som dömdes till utvisning. Återigen i klartext: av tjugofem dömda utlänningar får i dag tjugofyra stanna i Sverige. De rödgröna regeringsåren har inneburit en försämring.”

”På fredagen presenterade inrikesminister Anders Ygeman (S) regeringens förslag för att få till stånd fler utvisningar. En lagrådsremisshar skickats ut. Ny lagstiftning kan vara på plats i juli i år. Men regeringens förslag är en besvikelse. Eller rättare sagt: regeringens förslag är inte ens en besvikelse. Förslaget är ett svek mot svenskarna och mot brottsoffren. I korthet går regeringens förslag ut på att sänka nivån för när ett mindre allvarligt brott kan leda till utvisning. Regeringen vill också ställa tydligare krav på etablering i samhället för att undantas från utvisning, samt höja vandelsprövningen för uppehållstillstånd. Allt detta är visserligen steg i rätt riktning, men långt ifrån tillräckligt.”

https://bulletin.nu/gudmundson-ygeman-later-19-av-20-utlandska-brottslingar-stanna

Ja, det behövs ett nytt seriöst parti som vill stärka invånarinflytandet över vår gemensamma utveckling. Då utvecklas vårt samhälle garanterat bättre än nu. En stor del av Uppsalas befolkning vill inte att det ska byggas så som till exempel planerna i "Uppsalapaketet" uttrycker. En mycket stor andel av invånarna vill inte att vi ska göra stora problem ännu större genom en ansvarslös migrationspolitik. En mycket stor andel av invånarna har också insett att det krävs en kraftfull integrationspolitik. Två röster på Utvecklingspartiet demokraterna ger en politik som de flesta invånare vill ha. I valet till Uppsala kommuns kommunfullmäktige och i valet till region Uppsalas regionfullmäktige. 

Vi vill inte ha Uppsalapaketet! Vi vill att Uppsala ska utvecklas klokare för oss som bor i Uppsala!

https://www.youtube.com/watch?v=4yI4DGyF8Q8&t=1s



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar