torsdag 22 augusti 2024

Tack

Man kan dö när som helst

År efter år får jag lära mig att vi lär selektivt av människans historia och samlade kunskaper. År efter år får jag lära mig att många av oss priviligierade människor inte är värda att få andras respekt. Egoismen är omfattande, intressesfären väldigt snäv och empatin mycket begränsad. Vad är fint med att bo jättestort och eller i flera stora bostäder? Vad är fint med att ha en eller flera lyxiga bilar? Vad är fint med att ha en massa titlar? De som mår bra av denna ytans glans är på många sätt olyckliga människor. De mer lyckliga är de som uppskattar att hjälpa andra, att lära av andra, att andas frisk luft. ”Jag kan ha fel” av Björn Nattiko Lindeblad var läsvärd. Att resa inåt, leva resurssnålt och försöka sprida kärlek är säkert ett mycket rikare liv än vad många av oss förstår. Personligen skulle jag inte vilja bo sämre än jag gör. Och jag vill så länge som möjligt fortsätta att uppleva nya och gamla platser på vår jord. Jag vill också ständigt känna att jag lär mig nytt och att jag känner att jag kan bygga andra genom att dela med mig av kunskaper och kontaktnät. 

Den senaste veckan har varit lite omtumlande. Plötsligt blev jag kontaktad av en man som driver en släktutredning efter ett dödsfall. På bara en vecka har jag fått kontakt med tre amerikanska kusiner och snart två till. Ingen kontakt eller kunskap om varandra sedan tidigare. Oavsett om det är massor av tillgångar eller ej som ska fördelas har jag redan fått en stark kontakt med tre av de fem kusinerna jag nu vet att jag har i USA. Tre av dem är läkare och två egenföretagare inom media-IT-världen. De bor i Chicago och i Dallas. Min döda farbror i Chicago var en framgångsrik forskare och affärsman. Snart sitter jag sannolikt på ett plan för att träffa mina ”nya” kusiner. Livet är fantastiskt. 

Jag vill tacka livet! Jag har fått chansen att leva. Att få uppleva, utvecklas, bidra för mänskligheten och göra det mänskliga livet vidare. Alla som känner mig vet att jag alltid kombinerat hårt arbete och personlig utveckling med att ha roligt, så gott som möjligt vårda relationer och vara en coachande pappa. Min huvudsakliga gärning ska fortsatt vara att vända en negativ demokratisk utveckling på jorden och att mina barn, barnbarn och dem jag i övrigt coachar ska tyckte att jag var en ”fyr” i deras fantastiska liv. Ett gott liv kräver flera ”fyrar”. Kan något i livet bli bättre än att definieras som andra människors ”fyr”? Alla enskilda människor fattar sina egna beslut. Varje dag är en ny dag. Varje dag kan du dramatiskt förändra ditt liv. En hel del vill förändra sitt liv ordentligt men vågar inte. Om du är en av dem, varför vågar du inte? Björn Nattiko Lindeblad vågade.

Man kan tycka mycket om sina föräldrar. Bra och dåligt. De är som alla andra, inte perfekta. En sak är dock helt säker, utan dem skulle inte just du finnas. Vad just du och jag gör av våra egna liv är i stor utsträckning upp till egna mål och ansträngningar. Vi får en stund på jorden. Den är nu. När som helst kan den stunden vara över. Det är oavsett den ålder man uppnår en liten stund. Jag tackar min mamma och pappa för den stund jag får. Tack!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar