lördag 11 juli 2020

Det är klokt att ta i och lösa växande problem

Behövs riksdagen?
Varför har vi demokratiska församlingar? I grunden handlar det om att ett samhälle ska styras av dess invånare. Inte av den rikaste, den skickligaste organiserade brottslingen eller myndighetspersoner. Därför får vi invånare chansen, i demokratiska länder, att rösta fram personer som våra företrädare som föreslås av politiska partier. Jag utgår ifrån att alla invånare vill att deras samhälle ska utvecklas positivt. Då kan man tycka att en av de viktigaste uppgifterna en demokratisk församling har är att se och lösa stora samhällsproblem. För mig är det frustrerande att det allt för ofta inte är fallet. Migrations- och integrationsproblemen är stora exempel. En långsiktig säker tillgång till billig energi en annan. Faktumet att övervikten och fetman ständigt ökar i vårt samhälle är ytterligare ett. Hur blev vår demokrati så oförmögen att ta i och försöka lösa våra största problem? Jag vet inte. Jag vet bara att jag inte är imponerad av dagens politiska insatser för att bidra till en bättre framtid. Kanske är det att allt blivit kortfattat ”TV-fierat” och nöjesinriktat som gjort debatterna så dåliga och rädslan för att ta i stora problem så påtaglig. 
Socialdemokratins tid som ett över 30 procents parti är över. Det är bra för demokratin. Samtidigt skulle Sverige må bra av ett nytt pragmatiskt parti som lyckas få minst 20 procent av väljarnas stöd. Ett pragmatiskt parti med erfarna företrädare som i nämnder och styrelser ansvarsfullt kan axla invånarnas företrädarroll kompetent och ansvarsfullt. Hoppas vi får chansen att rösta på ett sådant parti framöver.

Se gärna nedan bifogade TV4 inslag om den ökande övervikten och fetman i Sverige. Det är ett kort inslag men säger mycket.

”En ny studie visar att svenskarna blir allt tyngre, något som oroar forskarna. Viktökningen syns i alla grupper, oavsett ålder, kön eller utbildning.”

Ett annat exempel på riksdagens oförmåga att ta i stora problem är fusket, brottsligheten, kopplad till LSS. Assistanstjänster till dem som på riktigt är våra invånare med störst behov av omvårdnad. Eftersom detta fusk också använts för att sälja arbetsuppehållstillstånd till Sverige finns många skäl till att få stopp på all relaterad kriminalitet. Staten har väl inte ens köpt in hyenadräkter att sätta på dem som rättsystemet kan lagföra (ironisk)! Expressen ger en läsvärd beskrivning av hur inkompetent Sverige styrs.

Regeringen är inte bara oförmögen att sy ihop en vettig migrationspolitik. Den har inte heller lyckats att täppa igen kryphålen inom den bedrägeribesudlade assistansbranschen.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar