tisdag 17 september 2024

Symbolpolitik

Alla ska med…

Det är Tidöpartierna som försöker styra Sverige. I en tuff tid där arbetslösheten är hög och ökar. I en tid där Sveriges tillväxt är bland de sämsta inom EU. I en tid då Sverige behöver ordentlig tillväxt för att finansiera konsekvenserna av en illa skött migrationspolitik. I en tid där få har råd att köpa eller hyra nya bostäder som byggs. I denna tid släpper Tidöpartierna ett PR-budskap om att invandrare som frivilligt lämnar Sverige kan få 350.000 kronor. ”PR-strategen” lyckades få stor spridning på utspelet. Jag antar att det är en av få tydliga SD vinster i budgetförhandlingarna. Symbolpolitiken är tydlig men vad krävs för att få 350.000 kronor, eller är det i Bitcoins? 

Jag kan inte hitta vilka villkor som gäller för att få 350.000 kr per person. Varför inte? Det är väl som med försäkringar att det är en mängd villkor som gör att få i praktiken omfattas av möjligheten. Symbolspråket till ”folket” är dock tydligt. De personer som är målgruppen för återvandringsbidraget kostar det svenska samhället massor av pengar. Vi får se hur många av den målgruppen som defacto nappar. Det kanske blir några av dem som tidigare fick retroaktiva barnbidrag från skattebetalarna... Kanske några somaliska familjer med en pappa, tre mammor och 12 barn? 1 + 3 + 12 = 16 multiplicerat med 350.000 kr = 5.600.000 kronor. Om den slanten inte tas av korrupta tjänstemän i Somalia, som ska hjälpa till med återvandringen, kan det vara en bra nystart för en företagsam man i Somalia. Men tänk om familjen har några som kan räkna. Gratis bostad, gratis skola, gratis sjukvård, gratis tandvård och gratis övrigt försörjningsbidrag för 16 personer under bara 3 år, vad är det värt?… 

Jag håller med den i reportagen nedan nämnda utredaren. Denna symbolpolitik är dålig. Om SD vill göra verklig nytta för det svenska samhället borde de ha krävt kraftigt reducerade rättigheter för icke svenska medborgare och att icke medborgare som döms för grova brott direkt ska utvisas. Utvisas dit de kom ifrån eller till 3:e land. Och varför inte införa en plikt för barn till bidragstagare att gå i förskolan? Det skulle göra positiv skillnad på riktigt för de barnen och samhällsutvecklingen i stort. Ja, ja alla Tidöpartier ska få något. SD fick denna symbolpolitik som i sin utformning sannolikt bara söndrar än stärker Sverige. Men många ”religiöst troende” SDare gillar det säkert.

https://www.expressen.se/nyheter/laget/350-000-for-att-lamna-sverige-utredare-kritisk-mot-nya-forslaget/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-foreslar-kraftigt-hojt-atervandringsbidrag

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/det-ar-fornedrande-malmobor-om-forslaget-till-hojt-atervandringsbidrag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar