onsdag 18 september 2024

Många analfabeter

Grovt missledande

Varför går det så dåligt för Sverige? Arbetslösheten är skyhög. Tillväxten väldigt låg. Kronan är extremt svag. Den grova brottsligheten är fortsatt omfattande. Rötterna till problemen är många men främst är det på grund av en vansinnig migrationspolitik, en bedrövlig integrationspolitik och en misshandlad skola. Har till exempel några miljöpartister, Annie Lööf eller Fredrik Reinfeldt ställts till svars för detta på ett ekonomiskt kännbart sätt? Nej. Reinfeldt sköt självmant ut sig från politiken på ett för Moderaterna mycket dåligt sätt. Ekonomiskt klarar han sig ändå bra livet ut. Lööf lider säkert av att inte varje dag se sig själv i medierna. Även hon klarar sig ekonomiskt bra hela livet och blir säkert ambassadör eller landshövding… Får dessa politiker med stor skuld till landets problem på allvar ta ett personligt ekonomiskt ansvar för en ansvarslös politik? Nej. 

Jag har sagt det förr. Jag säger det igen. Om Sverige och dess delar ska utvecklas bättre måste vi vända på ordningen för när personer gör samhällstjänst som politiker. Den svenska ordningen att människor går från skolan, ungdomsförbund och raka vägen till politiska heltidsuppdrag är destruktiv för vår samhällsutveckling. Jag säger det igen, vi måste ändra på det! Först ska människor meritera sig i den verkliga världen och därefter kan de tjäna folket de ska företräda som politiker. Att vi lyckas med denna omställning av svensk politik tror jag avgör detta samhälles hållbarhet. Erfarnare och meriterade företrädare är en viktig del av Utvecklingspartiet demokraternas politik. 

Varför är då svensk tillväxt usel? Varför har vi stora sociala problem, omfattande utanförskapsproblematik och en usel tillväxt? Lögnen om att det var mycket kvalificerad invandring som kom till Sverige är avslöjad. Väldigt många som kommit var och är analfabeter. Enligt SCBs klassning av analfabetism, enligt nedan länk, har Sverige idag nästan 800.000 analfabeter. 800.000! Det behöver vi självklart prata om för att förstå att det krävs helt nya grepp för att reda ut de tillväxtproblem, och den tappade konkurrenskraft, som Sverige försatts i. Det är inte bara så att analfabeter har extremt svårt att uppnå självförsörjning. De bidrag som många av dessa personer får, och alla rättigheter som är skattefinansierade, suger ur resurser som behövs för att säkra fungerande tåginfrastruktur, laga potthål, stärka rättssystemet, stärka resursskolorna, stärka sjukvården och så vidare. SVT reportaget nedan är värt att ta del av! Runt 800.000 invånare, i landet Sverige år 2024, klassas som analfabeter. Sug på den du.

"Att lära sig läsa och skriva är en mänsklig rättighet – och också ett måste för att klara sig i samhället. Ändå finns ett stort antal vuxna analfabeter i Sverige.

– Varje månad får vi in 8-10 elever som är analfabeter, berättar Rita Sommarkrans, SFI-lärare i Västerås.

Vid den senaste undersökningen från Statistiska centralbyrån var omkring 780 000 personer mellan 16 och 65 år analfabeter i Sverige. När de nya siffrorna kommer i vinter, spår vissa att den kommer vara högre.

På SFI-undervisningen i Västerås möter läraren Rita Sommarkrans och kollegorna nya elever varje månad.

– Det viktiga är att de kommer till undervisningen så fort som möjligt när de kommit till Sverige, så vi kan börja jobba. Men det krävs mycket mer än att bara gå till SFI, berättar hon."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/sa-gar-det-till-nar-en-analfabet-lar-sig-lasa

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/utbildning-och-forskning/befolkningens-utbildning/den-internationella-undersokningen-av-vuxnas-fardigheter/

Jag har sagt det förr. Jag säger det igen. Alla arbetsföra som till exempel är analfabeter måste sättas i praktiskt och värdeskapande arbete. Samhall borde få i uppdrag att tillsammans med kommunerna fixa detta! När? Nu! När? Nu! Nu! Nu!

Och hur bra går det för Reinfeldt nu? Hur bra går det för svensk landslagsfotboll? Vad kvalificerade honom till den fotbollsroll han har? Högst arvode genom tiderna som ordförande verkar han ändå ha lyckats driva igenom…

https://www.expressen.se/debatt/reinfeldt-etablerar-en-skrackkultur-i-fotbollen/

För oss som följer svensk fotboll nära är det som nu utspelar sig runt det Svenska Fotbollförbundet mycket alarmerande. Magasinet Offsides omfattande granskning, samt avslöjanden i dess kölvatten, visar på att den nya förbundsledningen under Fredrik Reinfeldt håller på att etablera en direkt skadlig kultur som med tiden garanterat kommer spilla över på prestationerna på planen. De många vittnesmålen ger en tydlig bild av att blind lojalitet premieras över kompetens, erfarenhet och ett öppet debattklimat. I en sådan miljö är det omöjligt att se hur svensk fotboll ska kunna gå framåt.”

”Mycket av den långsiktighet och kompetens som präglat svensk fotboll har raserats under den nya ledningen. På frågan om vad som ska förändras, och vilken analys som ligger till grund ges inga svar. Därefter har godtyckliga rekryteringar genomförts och inte sällan har detta inneburit lägre kompetenser och mindre erfarenhet på roller med större inflytande och mandat än tidigare.”

Jag har ett råd till dig när du ska rösta nästa gång. Du får enbart rösta i allmänna val vart fjärde år så du ska ta de valen på största allvar. Rösta på enskilda personer som först visat sig kunniga, erfarna och meriterade inom ett eller flera riktiga yrken innan de blivit politiker. Om många röstar så kommer också kommuner, regioner och landet styras mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar