lördag 14 september 2024

Nyordning

Jag kan ta över

Det är mycket intressanta geopolitiska tider. Massor av tyckare är igång och tror sig veta ”svarta” eller ”vita” sanningar. Så enkelt är det väldigt sällan. Och i Sverige hoppade i detta läge utrikesministern av… 

Maria Malmer Stenergard blir nog en bra utrikesminister för Sverige. Så bra som man kan få i det broilifierade politiska Sverige. Hon har imponerat på mig när hon som migrationsminister tydligt beskrivit regeringens migrationspolitik. 

Ett exempel på hur intressant, och farligt, det geopolitiska läget är bjuds på nedan. Att CIAs och Mi6s högsta chefer går ut och offentligt vädjar om att team Netanyahu nu ska sluta mörda barn och kvinnor är en historisk händelse. Helt öppet berättar de att team Netanyahus extremistgäng skiter i alla försök som gjorts och görs för att få stopp på våldet i Palestina och Israel. Team Netanyahus agenda är inte bara att hämnas Hamas fruktansvärda terrorism. De vill konfiskera både Gaza och Västbanken. Extremister är extremister oavsett förpackning men vissa extremistgrupperingar är mäktigare än andra. CNN beskriver lite om denna unika händelse nedan.

CIA and MI6 heads discuss Gaza ceasefire efforts, Russian threat in unprecedented joint public appearance in London.”

https://edition.cnn.com/2024/09/07/uk/cia-mi6-heads-appearance-london-intl-gbr/index.html

Vad tror du, kommer Maria Malmer Stenergard göra en bra insats för oss svenskar i den diplomatiska världen? På frågan om hur hon såg på Israel-Hamas konflikten på TV4 svarade hon tydligt och ändå diplomatiskt. Som sagt, jag tror hon blir så bra vi kan få. Hade Kristersson ringt och bett mig bli utrikesminister hade jag frågat UPs medlemmar om de hade gått med på det. Typ det enda nationella politiska uppdrag jag skulle kunna tänka mig. Trump tror att han snabbt kan kyla ner de våldsamma konflikterna på jorden. Det tror inte jag. Han kan inte ens säkra ett anständigt debattklimat i sitt eget land. Som svensk utrikesminister skulle jag definitivt bidra till att Sveriges konkurrenskraft kraftigt stärks. Det senare, och säkerhetspolitiken, är UDs viktigaste frågor. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/maria-malmer-stenergard-m-blir-ny-utrikesminister

https://www.tv4.se/artikel/tt-240607-valjaropinion-54dcf28d/asylcenter-utanfor-eu-tva-partier-sager-ja

Helt klart är att svenska rikspartier kraftigt misslyckats med att försvara och utveckla svensk konkurrenskraft. Den vansinniga migrationspolitiken och i princip obefintliga integrationspolitiken bär på mest skuld. Di skriver nedan läsvärt om det svenska politiska misslyckandet. Hoppas Stenergard fortsätter att leverera en ansvarsfullare politik.

USA:s ekonomiska utklassning av Sverige är fullständig samtidigt som vår självgoda inställning till landet i väster närmar sig rekordnivåer. Svenska politiker bör i stället släppa prestigen och inse att amerikanska politiker – inklusive Donald Trump – är bättre på sitt jobb.”

https://www.di.se/analys/inse-fakta-vi-ar-utklassade-av-usa/

Det är bra för Sverige att S till sist erkänt att migrationspolitiken var galen och inte tänker vika ner sig för Vs och MPs ansvarslösa politik. Om vi slipper väpnade konflikter blir också flyktingproblemen mindre. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-var-migrationspolitik-har-misslyckats--otsh3t


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar