onsdag 14 augusti 2024

Extremism mot förfall

Människans fulaste sidor

Extremism är bara av ondo. De som leder och finansierar dessa extremister är nästan ”bara” maktmänniskor som gör det de kan för att stärka sina egna maktplaner. Ofta är dessa grupper finansierade av skattebetalare och olagliga intäkter. Inte sällan av länder vi definierar som västerländska. Det är väl bland annat därför kriget mot narkotikahandeln går så dåligt när den borde vara relativt enkel i vår moderna tid att slå ut. Framförallt knarkpengar används för att slussa pengar till extremistgrupperingar någon/några vill stötta. Det skulle inte förvåna mig om det finns kopplingar mellan knarkhandeln i Sverige och ryska underrättelsetjänster. Extremister bryr sig bara om sig själva och är beredda att göra allt de kan för att få som de vill. I sin värsta form bryr de sig inte heller om andra människors liv. 

Extremisterna Team Netanyahu fortsätter sina maximala ansträngningar för att rensa bort icke önskvärda folk från territorium de anser vara deras. Bland annat ockuperade territorium. Den senaste tragedin, i en tragisk geografi, inleddes när extremisterna Hamas angrep, mördade, skadade, våldtog och kidnappade många civila i närheten av Gaza. Inget rättfärdigar ett så barbariskt beteende mot andra människor även om man lever instängda och i misär årtionde efter årtionde. Inget rättfärdigar heller hur en av världens mest avancerade och starkaste arméer används för att slakta barn och kvinnor och nu uppenbarligen även använder civila som mänskliga sköldar. Vidrigt!

Det är viktigt att förstå att det är israeliska militärer som kopplat till nedan vidrigheter är ”visselblåsare”. Lååångt ifrån alla israeler och judar är anhängare till det extremistiska team Netanyahu. Det detta team gör, utöver sina ”krigsbrott” är att starkt bidra till västvärldens försvagning. Hela världen följer tragedin och budskapet är tydligt. Västvärlden är hycklare. De säger åt oss andra vad som är rätt och fel men får inte stopp på krigsbrottslingen Netanyahu och hans grovt rasistiska samarbetspartners. 

Det israeliska folket, och en majoritet av rika judar utanför Israel, måste snart ställa minst Netanyahu inför rätta. Han var redan tidigare under omfattande utredningar för omfattande korruption. Nu också för folkmord. Själv har han återkommande dömt människor till döden utan rättegång. 

Det här är ingen fotbollsmatch där man håller på det ena eller andra laget. Tyvärr ser många det så. Det är enskilda och grupperade människor som ser helt olika på vem som har rätt till vad och framförallt anser vissa av dessa att de har ett högre människovärde än andra. Usch! Människovärdet definieras bara utifrån våra beteenden. Rovdjuren ibland oss är farliga och extremism är alltid dåligt.

Expressen skriver om de senaste avslöjandena om ytterligare allvarliga krigsbrott nedan.

Det är den israeliska tidningen Haaretz som står för avslöjandet om att den israeliska armén (IDF) använder sig av mänskliga sköldar i Gaza. Artikeln bygger på en rad vittnesmål från källor inom militären, från vanliga soldater till befälhavare, som ger en samstämmig bild av det hela: Soldater tillfångatar civila Gazabor, klär dem ofta i uniform, sätter på dem handfängsel och skickar in dem i byggnader eller tunnlar som de misstänker kan vara minerade. Enligt tidningen har taktiken använts över hela Gaza.”

https://www.haaretz.com/israel-news/2024-08-13/ty-article-magazine/.premium/idf-uses-gazan-civilians-as-human-shields-to-inspect-potentially-booby-trapped-tunnels/00000191-4c84-d7fd-a7f5-7db6b99e0000

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/kallor-israels-anvander-manskliga-skoldar-tillfangatar-civila-i-gaza/

Den israeliska tidningen Haaretz skriver också läsvärt om hur främst västvärlden skiter i att på allvar stoppa Netanyahus övergrepp och krigsbrott. 

The nations of the world have the ability to force an end to the war but refrain from doing so ■ The litany of declarations deploring civilian casualties have become an empty ritual.”

https://www.haaretz.com/middle-east-news/palestinians/2024-08-10/ty-article/.premium/world-condemnations-for-israeli-strikes-on-gaza-disguise-the-intl-communitys-inaction/00000191-3df2-dc2a-abb5-7dff9cfc0000

Samma tidning publicerar två intressanta artiklar om det israeliska motståndet mot det team Netanyahu representerar. I Sverige borde fler lära sig nedan fakta för att förhoppningsvis balansera sin syn på denna tragiska konflikt bättre än nu. 

The people of Judea, the settlers, Haredi ultranationalists and Kahanists are trying to conquer Israel and change it from a liberal, moderate, advanced country into a radical, religious, messianic one that hates the entire world.”

https://www.haaretz.com/israel-news/2024-08-13/ty-article-magazine/.premium/with-dwindling-donations-and-turnout-israels-anti-govt-protest-is-at-critical-juncture/00000191-4b70-dbc5-a1fd-eff36d060000

Tyvärr ökar tempot mot någon form av 3:e världskrig. Det är inte bara tragiskt, det kan bli mycket förödande. Inte minst team Netanyahu sitter på kärnvapen 🥶😱 Nu talar jag inte om proxykrig utan krig på hemmaplan för ”stormakter”. USAs presidentval i november 2024 blir avgörande för hur det går. Tänds det 3:e världskriget innan som ett resultat av Bidens dåliga Palestina/Israel politik? Håll i hatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar