onsdag 4 december 2019

Ständig utveckling

Egen kraft
Det är inte en klok idé att investera i något som saknar framtidskraft, som inte ger en framtida avkastning. Det gör inte en bonde, och det gör ingen framgångsrik pensionsförvaltare. Det gör ingen som vill bli eller försvara en framgångsposition. Att skapa framgång tar tid. Ibland kan det gå fort. Fort går det nästan bara när de etablerade spelarna, oavsett verksamhet, missköter sig. Att inte förstå när kraftigt omskakande nya affärsmodeller lanseras är ett exempel på att man missköter sig. Alldeles oavsett måste ett samhälles kollektiva styrka komma ifrån en egen förmåga att hålla sig attraktiv och konkurrenskraftig. Den som hoppas på andras stöd utan att man har egen kraft och egna idéer kommer aldrig att lyckas.
https://www.kairosfuture.com/se/academy/forelasningar/5-ingredienser-for-innovationskraft/

Nästan varje plats på vår jord kan utvecklas positivt om den lokala idérikedomen finns och några drivna personer som kämpar för en positiv framtid. En framtid byggd på egna meriter, inget annat. Det gäller enskilda personer så väl som för en kommun, ett idrottslag, ett företag och så vidare. Det är bland annat därför som det är viktigt att vi alltid bidrar till att våra nya generationer människor får en så bra start som möjligt i livet. En start där vi kärleksfullt matchar dem mot att nå sin fulla kapacitet genom att ha höga förväntningar på dem alla. Och genom att inte göra de enskilda möjligheterna för barn som växer upp i socialt sämre miljöer ännu sämre genom dåliga skolmiljöer. Våra barn, som också fostras att känna en lojalitet mot vårt lokalt bästa, avgör hur vår framtid blir. I vart fall för alla som får leva i framtiden och för alla som inte kan flytta till ett annat land som upplevs kunna bjuda på bättre levnadsmiljö.
https://www.foretagande.se/inspiration-innovation/20-tankar-och-spannande-fakta-om-kreativitet-enligt-forskning
Dagens besvikelse
De etablerade svenska partierna som inte klarat av att ta ansvar för en positiv utveckling av vårt unika samhälle långt uppe på jordens norra del. Väldigt många människor ger uttryck för sin besvikelse över denna oförmåga i SCBs senaste opinionsmätning. Väldigt många svenskar tycker idag att SD erbjuder bättre politik än MP, L och C (som stöttar S) tillsammans.
https://www.expressen.se/nyheter/stor-matning-sa-skulle-svenskarna-rosta-i-dag/

Dagens stjärnor
Henrik Henriksson, koncernchef Scania. Han höll ett mycket bra anförande på Stockholm och Uppsalas handelskammares julmöte igår. Han uppmanade riksdagens partier att göra breda överenskommelser som gör att svensk industri framgångsrikt kan fullfölja sina ambitioner att vara ledande inom miljö- och klimatsmarta lösningar. Han uttryckte en tydlig vilja att politiken brett och pragmatiskt tar miljö- och klimatproblemen på största allvar.

Många av våra barn och unga som trots stöket i skolan ändå förbättrat sin konkurrensförmåga jämfört med tidigare PISA undersökningar. Hörde ett uttalande från en facklig företrädare för lärarna som inte tyckte att jämförelsen med andra var så viktig, hon har helt fel. Jämförelsen mot andra är helt avgörande för att säkerställa konkurrensförmåga. Svenskt välstånd vilar på vår förmåga att vara internationellt konkurrenskraftiga. Samtidigt som det officiella resultatet såg bra ut har dock runt 11% av eleverna med störst kunskapsproblem exkluderats. Helhetsresultatet är med andra ord inte så upplyftande.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-presenteras-pisa-resultaten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar