söndag 1 december 2019

Bygg muren...

Hur dåligt ska det få bli?
Glöm aldrig att mängdlära är viktigt, i alla sammanhang. Glöm aldrig att utvärdera hur väl partier och enskilda politiker stått upp för de väljares bästa som de ska tjäna. Om du bryr dig om din egen och eventuella barn och barnbarns bästa är det oklokt att rösta på individer och partier som tydligt visat sin oförmåga att varsamt utveckla våra unika samhällen runt om i Sverige. Och du, det är klikt att rösta på individer och partier med god förmåga att bedöma konsekvenser av alternativa beslut.
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/rokheroinet-ar-tillbaka-i-uppsala-5461957.aspx

Jenny Sonesson skriver klokt i Dagens Samhälle om vad främst MP, V och Cs migrationspolitik har ställt till med för enskilda människor. Enskilda utnyttjade människor som också skapar osund konkurrens samt göder organiserade brottsorganisationer med desperata människor.

”Det är märkligt att en välfärdsstat, som omhuldar jämlikhet, inte har en mer aktiv debatt om ett växande fenomen som vrider klockan tillbaka. Åtskilliga tillståndslösa är lika ofria som vikingatidens trälar eller 1800-talets utfattiga statare. Dessa lantarbetare betalades av rika jordägare i natura, usel mat och usla bostäder, istället för pengar. Så sent som 1945 förbjöds det skamliga statarsystemet som bidrog till livegenskap.”

”Sverige behöver tyvärr fler, inte färre, inre utlänningskontroller. Nya siffror från polisen visar att knappt 19 000 inre utlänningskontroller utfördes 2016, vilket är flera tusen färre än 2015.”
”Nya svenskar måste komma in i samhället lagligt, inte hänvisas till ett liv i skuggorna. Om The Twilight Zone inte ska permanentas måste fler avvisningar verkställas. Det låter hårt, särskilt med Reva-debatten i färskt minne, men då måste man begrunda alternativet. Träldom och statarsystemet tillhör Sveriges omänskliga historia, inte vår gemensamma framtid. Då behöver gränspolisen omgående mer resurser, ökat mandat och ska inte bespottas.”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/var-aer-debatten-om-den-nya-tidens-statare-32711?fbclid=IwAR3hEQSalVR4kZsOOyDHgYd7r5wZ4UXXLf_njRHKuDmXwkopIiZwmb22tf4

Ingen vet hur många tillståndslösa som lever Sverige men det rör sig om tiotusentals. Även på mindre orter upptäcks allt fler tillståndslösa som utnyttjas och ett ökande antal involveras i kriminalitet. Nyligen krävde Plattformen Civila Sverige mot människohandel en nationell handlingsplan mot problematiken.”
Även Expressen skriver viktiga ord om hur illa riksdagen under lång tid skött migrationspolitiken. 
”Runt 45 procent av de drygt 870 000 personer som vistas i Sverige med samordningsnummer har inte styrkt sin identitet. Det har i flera år fått polisen och Skatteverket att slå larm, rapporterar Dagens Nyheter.
–Vi har helt tappat kontrollen över vilka som är här, säger Marit Murphy Handelsberg vid gränspolisen till DN.” 

”Men i dag finns inga lagkrav från Skatteverket, Migrationsverket eller polisen om att personer måste styrka sin identitet för att få ett samordningsnummer, rapporterar DN. När Skatteverket granskade 4 000 samordningsnummer 2017 upptäckte man att 45 procent inte hade styrkt identitet. 75 procent från länder utanför EU saknade också arbets- och uppehållstillstånd.”
https://www.expressen.se/nyheter/larmet-hundratusentals-lever-utan-styrkt-identitet/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR3Pku-mPvrtJX5ToXuki2BioEnxNPg3iS6cYzHGo9KGHaDt_W0H8o7_LLg

President efter president i USA, demokrater och republikaner, har byggt på muren mellan USA och Mexiko. Ambitionen, och symboliken, är att stoppa inflödet av illegal invandring och enorma inflöden av knark. Hjälper det? Fråga demokrater och republikaner i USA. Att inte agera har aldrig varit ett alternativ för amerikanerna. För länge sedan borde Sverige ha rest ”murar” för att betydligt mer kontrollerat hantera migrationspolitiken. Självförsörjande expertinvandring är aldrig ett socialt- eller ekonomiskt problem. Invandring är på många sätt positivt för ett samhälle. Samtidigt, som jag skrivit om under flera år, är det ansvarslöst att år efter år driva en ohållbar migrationspolitik parallellt med en misslyckad integrationspolitik som göder utanförskap, segregation, brottslighet och leveransproblem i hela välfärdssystemet.

Dagens besvikelse
Svenska bidragssystem som läcker kraftigt. Tänk om läckagen var mindre än 0,3%... Titta gärna på länken nedan. 30-50% av asylsökande har minst två identiteter... Helt sjukt om detta är sant. Det SKA inte vara möjligt. Både av trygghets och ekonomiska skäl! Usch!
https://youtu.be/Bc_OI0R0Zio

Dagens stjärna
Linda Jerneck. Ja, konstigt vore det om vi män inte är överdrivet försiktiga med hur vi umgås med kvinnor idag. Det gäller att inte bjuda på någon form av missuppfattning. Som jag skrivit när Metoo ständigt var i tidningarna blir det ett ”sterilt” samhälle om det blir som i USA där man inte vågar ge en positiv komplimang eftersom man riskerar anklagelse för sexuellt ofredande. Det är allt svårare att vara man, fråga främst yngre män på jakt efter en partner för att förstå hur komplicerat många tycker att det blivit. Allt som sker får konsekvenser, bra eller dåliga.

”Att även mindre brott, som sexuellt ofredande, utreds och lagförs kan också ha en signaleffekt – kanske går det upp för fler än bara exministrar med vikingasjukan att det är bäst att hålla labbarna från främmande lår. Det är viktigt, för när en kollega sticker sina fingrar under kjolkanten skickar det en annan signal. Klappens morsekord låter förstå att: Du är inte min jämlike. Jag ser dig inte som en yrkesmänniska, utan som ett tidsfördriv.”

”Det är inte bara tråkigt att män och kvinnor inte ska kunna umgås utan att det misstänkliggörs. Det betyder också att männen återigen kan bygga sina homosociala nätverk, och att kvinnorna snällt får se på från sidolinjen. Med tanke på att uppåt 70 procent av jobben i Sverige tillsätts via kontakter är det en rejäl nackdel för kvinnorna om de inte får delta på samma premisser. Efter metoo finns det en risk att männen retirerar in i bastun igen. Det var väl inte så det var tänkt?”
https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/efter-metoo-backar-mannen-in-i-bastun/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar