lördag 30 november 2019

Mening

Vad är mest meningsfullt idag?
Tar du vara på ditt unika liv, och de år du lever på vår jord? Vad anser du gör ditt liv meningsfullt? Meningsfullt är inte samma sak som lustfyllt. Att känna mening med sitt liv är bland det viktigaste för människors psykiska välbefinnande. Det är bland annat detta faktum som göder extrema organisationer med vilsna själar som övertygats att se mening i det extrema. För mig är det meningsfullt att bidra till mina och andras barns välmående. Och att de utvecklas till goda självständiga krafter. För mig är det meningsfullt att kämpa för en modern demokrati. För mig är det meningsfullt att kämpa för att min del av världen, Uppsala, ska utvecklas attraktivt och konkurrenskraftigt. Och för mig är det meningsfullt att bidra till att företagsprojekt utvecklas positivt.

Säkerhets- och trygghetsfrågor påverkar allt som jag tycker känns meningsfullt att engagera mig i. Och att ha ordning och reda på människors identiteter har stor betydelse för att framtiden i Sverige ska bli attraktiv och konkurrenskraftig. Håkan Boström, GP, skriver tydligt om hur uselt Sverige hanterar identiteter inom vårt land. Migrationspolitiken i Sverige har på tok för länge misskötts, och det fortsätter! Det är meningsfullt att få till en socialt- och ekonomiskt hållbar migrationspolitik. Den politiken måste inkludera att få till ett fungerande identitetssystem. En identitet, inte flera! Att detta inte täppts till av en majoritet inom Sveriges riksdag är en politisk skandal. Riskerna för terrorhandlingar och bidragsbrott är självklart skyhöga i ett land med usel ordning kopplat till identiteter.

”Flera hundra tusen personer kan vistas i Sverige utan att vara folkbokförda och myndigheterna har minimal koll. Det är i hög grad en situation som uppstått till följd av politiska beslut.”

”Officiellt har Sverige 10 313 447 invånare. Siffran baseras på folkbokföringen. Men Dagens Nyheter kan nu avslöja att utöver detta finns hela 873 000 personer som tilldelats ett så kallat samordningsnummer, sedan detta blev möjligt vid millennieskiftet (DN 28/11). Hur många av dessa som befinner sig i landet är det egentligen ingen som vet, men uppskattningsvis rör det sig om flera hundra tusen.”


”I kombination med ett intyg om bosättning och en anställning i landet kan ett samordningsnummer ge rätt till sjukvård i Sverige, men framförallt ger det möjlighet att vistas här och tillgång till arbetsmarknaden. I teorin ska ett samordningsnummer bara användas i ett år, men det är i praktiken upp till den som har det. Av DN:s reportage framgår att kontrollen över vilka som får dessa nummer i praktiken är obefintlig. 45 procent av de som fått numren har inte kunnat styrka sin identitet. Iraks försvarsminister, med svenskt medborgarskap, är inte heller ensam om att ha flera identiteter samtidigt.”
”Tre fjärdedelar av de som fått samordningsnummer och kommer från länder utanför EU saknar arbets- och uppehållstillstånd. Eftersom samordningsnummer ofta fås via ett anställningsavtal så säljs falska anställningar med samordningsnummer på ryska Internetsidor för mellan 1500 och 3000 kronor. Men ett samordningsnummer kan även fås via en så enkel sak som att köpa en bil (räcker med en registringsskylt) på Blocket och sedan genomföra ett ägarbyte.”
”Behoven av uppskärpning är enorma. Det är inte omöjligt. Myndigheterna skulle kunna samordna sina register, tullen och polisen skulle kunna ha helt andra befogenheter. Det är bara det att den politiska viljan saknats.”
https://www.gp.se/ledare/ingen-vet-egentligen-hur-många-som-bor-i-sverige-1.20955457
Att kämpa för total liberalisering representerar uppenbart mening för flera av centerpartisterna i riksdagen. Det tidigare bondeförbundets pragmatism är som bortblåst. Torbjörn Nilsson, Expressen, ser samma sak som jag, liberalisterna blev för ideologiska och drev för många bifrågor samtidigt som problemen inom välfärdens kärnuppdrag bara ökat och ökat. Och i Uppsala gick Liberalerna ihop med vänstern.

Vår tid behöver en nutidsenlig ism. Visst är det intressant att Liberalerna bara tycks attrahera 3% av väljarna. Och Centerpartiet endast runt 8%. De som kallar sig liberala är inte ett förstahandsval för nästan 90% av Sveriges vuxna befolkning. Alla Centerpartiets pengar hjälper bara lite med att ha koll på sina väljarmålgrupper och för att köpa reklam för att fiska väljare. Så länge som de liberala förespråkarna var bondförnuftiga, pragmatiska så bidrog de till svenskt välståndsskapande. När de spårade ur och blev ideologiska fanatiker tappade de sin attraktionskraft och möjlighet att attrahera många väljare. Till exempel Arbetsförmedlingen har under många år tveklöst underpresterat. Dock måste man ha en tydlig, och trovärdig, förändringsplan innan man kraftigt rör om i det som finns. Ideologer ska vara ideologer och inget annat. Idag bidrar inte de liberala krafterna till det gemensamma välståndsskapandet längre. Den usla migrations- och integrationspolitiken drev dem över ”the tipping point”.
https://www.expressen.se/nyheter/sd-lika-stora-som-s-i-ny-matning/
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7357074


Man kan förstås tala om centerpartisternas odugliga mediehantering, deras oförmåga att i tid och med rätt röster få ut sin sida av saken. Jag tror ändå det är ett stickspår. Det som händer är av en större magnitud. Efterfrågan på liberaliseringar är så här liten. Den liberala epok som inleddes med löntagarfondsdemonstrationer 1983 och tog till slut med valresultatet 2018, den är verkligen över. Vinden har ändrat riktning.”
https://www.expressen.se/nyheter/torbjorn-nilsson/arbetsformedlingen-ar-annie-loofs-lontagarfonder/?fbclid=IwAR3bgWUvJTu5rZ1jM1Rm259CU-mkZyjr5NanHuEbKE9Cuw7Skdn4B8xS_mY

Dagens besvikelse
De som inte tycker att svenska medborgarskap undantagsvis ska kunna dras in om personen i fråga till exempel har flera medborgarskap och grovt missbrukat sitt svenska. Och precis som med körkort borde det finnas en tid på säg 10 år efter beviljat medborgarskap då det dras tillbaka om grova brott begås. Meningen med ett medborgarskap är bland annat att man förväntas bidra till det avgränsade gemensamt bättre.

”De som är kritiska till att införa sådana regler brukar mena att medborgarskapet ska vara okränkbart. Men om det är något som undergräver medborgarskapets värde torde det vara att det ostraffat går att fuska till sig svenska pass. Det finns dessutom stöd i folkrätten för att dra in medborgarskap.”
https://www.expressen.se/ledare/det-maste-ga-att-dra-in-svenska-medborgarskap/

Dagens stjärna
Expressens ledare. Det är helt sjukt, och exempel på svensk ledarlöshet, att inte alla hål i systemet för identifiering täpps till. Varje modern ”smartphone” har idag fingeravtrycks och/eller ansiktsavtrycks igenkänning. Varför kan inte fingeravtryck i kombination med id-handling användas för att minska allt identitetsfusk.


”Finansminister Magdalena Andersson säger nu till DN att delar av Skatteverkets åtgärdslista ska gå i ”snabbspår”. Men trots att det har gått ett år sedan listan skickades, har Finansdepartementet inte ens bestämt vilka förslag som ska snabbutredas ännu.  Om ett år i en skrivbordslåda räknas som snabbspår undrar man vad Andersson jämför med. Det kan inte vara gymnasielagen – som gick från idé till ikraftträdd lag på lite drygt ett halvår. Det säger tyvärr mycket om regeringens prioriteringar.
https://www.expressen.se/ledare/vill-regeringen-inte-stoppa-id-fuskarna/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar