tisdag 12 november 2019

Knarkets inverkan

Vetenskapen inte alltid först
Väldigt mycket av våra tekniska landvinningar grundar sig på vetenskapliga upptäckter och förbättringar sedan år tillbaka. Inom de mer mjuka vetenskaperna är förhållandet annorlunda, där drar vetenskapen ofta slutsatser först efter att verkligheten har gjort sig känd och mönster enligt vetenskapens alla formaliaregler kan dra accepterade slutsatser. Under flera års tid har jag lyft, i olika sammanhang, att narkotikaproblematiken kraftigt breder ut sig i Sverige. Inte minst bland våra barn och unga där tyvärr farligt liberala förhållningssätt fått ett fäste.

Det är utmärkt att Andes Öfvergård och TV4 försöker öppna ögonen hos många fler om att vi faktiskt har en mycket oroande ökning av nyttjande av narkotika i Sverige. Se den nya ”serie” som TV4 nu lanserar! Jag har sedan flera år lyft att narkotikaanvändningen är ett allt större problem bland våra unga. Det är uppenbart att gott om pengar genereras inom narkotikahandeln eftersom de brottsliga organiserade gängen bara tycks växa. Och att de växer är inte konstigt eftersom utanförskapsproblematiken bara ökar och ökar i Sverige. Tacka Sveriges riksdag för det! Nu har till exempel Danmark återinfört gränskontroller mot Sverige för att bättre försöka skydda sig från svenska organiserade kriminella.
https://www.expressen.se/noje/blogg/tvbloggen/2019/11/06/anders-ofvergard-tv4-cmore-anders-och-knarket-premiar/
https://www.tv4.se/personer/anders-%C3%B6fverg%C3%A5rd
Narkotika har stor negativ påverkan på människors beteenden och hjärnans långsiktiga funktionalitet. Bara det borde få en normalbegåvad person att låta bli eller välja en öl istället.

Dagens besvikelse
De som inte tar farorna med narkotikaanvändandet och dess försäljning på största allvar. De två enskilt största inkomstkällorna för de farligaste organiserade brottslingarna är narkotika och bidragsbrott. Och varje år förstörs inte bara unga människors liv av narkotika beroende, många människor dör årligen av narkotikamissbruk. De politiska ungdomsförbund som driver legalisering av narkotika beskriver väl att de fortfarande inte är mogna för riktigt ansvarsfulla uppdrag.
https://www.svd.se/rekordmanga-svenskar-dor-av-knark

Dagens stjärna
Stefan Sintéus, polischef i Skåne/Malmö.
Sintéus och hans poliskollegor kämpar och kämpar i ständig uppförsbacke med uselt stöd från lagstiftarna i Sveriges riksdag. 2015, strax innan folkvandringsvågen till Sverige, träffade jag bland annat Stefan Sintéus på Malmö polisstation. Jag genomförde på egen bekostnad en studiebesöksrunda i utanförskapsområden i Malmö, Göteborg, Södertälje och i Stockholm. Jag ville skapa mig en ordentlig känsla för sakläget. Turnébesöken blev i Rosengård, Södra Sofielund, Bergsjön, Biskopsgården, Ronna, Fittja och Rinkeby.

Jag träffade Polis, Socialtjänsten, kommunala fastighetsbolag, centrumfastighetsägare, rektorer och boende. Det var mycket värre än jag trodde, och jag hade låga förväntningar. TV4 reportern Ann Tiberg pratade i morse om att oppositionens roll i stor utsträckning handlar om att vara konstruktivt kritisk. Stefan Sintéus berättade om många konkreta och mycket konstruktiva lagförändringar som Polisen uppvaktat riksdag/regering med. Flera av dem som först den senaste tiden tagits på allvar. Fastighetsförvaltarna, socialarbetarna, rektorerna och lärarna har gott om konstruktiva förslag. Invånarna och de yrkeskunniga bär på mängder av konstruktiva förbättringsförslag. Helt klart är att dagens politiska arbetssätt inte har en tillräckligt stark verklighetsförankring. Bland annat motionerade jag inom Centerpartiet om förbättringsförslag som återkom på ställe efter ställe på min utanförskapsturné. De avslogs så klart... De ansågs sannolikt av ”de goda” människorna som rasistiska. Ett sådant viktigt förändringsförslag var att bättre reglera EBO, dvs den fria rätten att flytta runt i landet för invandrare som lever på olika bidrag.
https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/pojkarnas-liv-innan-skotten-vid-pizzerian-han-var-ett-barn/

Och tro inte för en sekund att 10, 11, 13, 15-åringar saknar förmåga att vara grovt kriminella. Exempel på det fanns även när jag gick i skolan. Brå genomförde nyss en undersökning bland våra barn och unga i skolan, det var ingen munter rapport. Och ett av Sintéus och Polisens förbättringsförslag redan 2015 var att samhället mycket bättre och snabbare behöver hindra ungas kriminella utveckling. I ljuset av att det finns en stor koppling mellan ung kriminell och en kriminell familjemiljö finns tveklöst anledning att stötta dessa barn mycket bättre, tidigare, mot en bättre framtid. Visst kostar socialtjänstinsatser massor. Barn som senare gör en livstidsinsats som grovt kriminella kostar mycket mer. Och skadar andra människors liv mycket mer än en bestämd men också kärleksfylld social insats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar