tisdag 19 november 2019

Att skämmas

Skäms på er
Nästan alla ”gammel- och nysvenskar” börjar förstå att vi behöver vitalisera vår demokrati och motivera fler erfarna och ansvarsfulla att tjäna som ledande politiker. De allra flesta har idag insett att volym har betydelse och allt fler invånare i Uppsala och övriga Sverige börjar inse att det är kunskaps och erfarenhetsbrist bland våra politiska beslutsfattare som är ett huvudproblem idag. Dagens politiska system, nuvarande formen av demokrati, kommer inte att ändras av sig själv. Den nuvarande formen kommer att försvaras av de allra flesta som är en del av den. Särskilt dem som redan sitter vid "grytorna". För att säkerställa den demokratiska vitalisering som behövs krävs nya positiva demokratiska krafter, nya partier som bygger på principer som säkerställer kunskap och erfarenhet bland våra ledande politiska företrädare. Bara i Region Uppsala prognostiseras ett underskott på en halv miljard kronor under 2019! En halv miljard kronor! Vi måste säkerställa kompetens att styra stora verksamheter som till exempel Region Uppsalas sjukvård och kollektivtrafik. Om vi hade haft kunniga och erfarna politiska företrädare hade Sverige aldrig gått så fel i migrations- och integrationspolitiken. En intressant reflektion de senaste åren är att väldigt få av de som tycker sig vara dugliga att leda stora offentliga verksamheter har ödmjukheten att förstå att de inte är tillräckligt kompetenta för uppgiften. Såg i morse återigen på delar av serien ”Skuldfällan”. Där uttalades några viktiga ord: ”Att lösa sina problem genom att vägra se dem är ingen bra idé.” Det gäller i allra högsta grad även många ledande politiker. 

Lena Melin, Aftonbladet, fullständigt pulvriserar S, C, L, M, MP och KD i nedan artikel. Hon är onödigt ”snäll” mot V, de har fortfarande inte modet att entydigt erkänna problemen med parallellsamhällen. Och den ansvarslösa migrationspolitiken är främst på grund av MP, C och V. Ja, Sverige har förvaltats uselt de senaste åren. Priset betalar inte välersatta politiker, det betalar allt fler som råkar illa ut när de sociala klyftorna växer och parallellsamhällen stärks. Jag kan dock försäkra Melin om att en grupp människor som inte är smartare än folket och ska de klara av att vara smartare än företagsamma kriminella?

”Alla partier, möjligen med undantag av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som knappast påverkat verkligheten på den här punkten, borde skämmas. I årtionden har de i stort sett negligerat utvecklingen i vissa av våra förorter. Trots att alla visste att det skulle sluta i katastrof.”

”Hösten 2019 utgör inget undantag. Partierna har vimsat omkring på ett sätt som borde få dem att känna skammens rodnad. Till och med på en vanlig medborgare färgas kinderna rosa.Vad jag syftar på har du säkert redan räknat ut. Det handlar om gängkriminaliteten och skjutningarna. Det eskalerande gatuvåldet i vissa stadsdelar.”

”Sanningen i den här frågan är följande: riksdagen ägnar sig åt symbolpolitik mot gängkriminaliteten och har gjort det under många år. De angriper inte orsakerna och knappt ens kriminaliteten eftersom brottslingarna hela tiden ligger före lagstiftarna, bland annat med sitt sätt att kommunicera. Riksdagens ledamöter måste göra tre saker. Först ska de skämmas, och när de skämts klart ska de tänka långsiktigt. Och för en gångs skull vara lite, lite smartare än de kriminella.”
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/K3X9Qe/partiledarna-borde-skammas
Dagens besvikelse
Stefan Löfven. Det är ingen enkel sak att leda ett land. Han borde för länge sedan ha hoppat av. 

”Sverige plågas av bombdåd och mord på öppen gata. Då gömmer sig Stefan Löfven bakom sina vanliga talepunkter. Det är faktiskt inte värdigt en statsminister.”

”Då krävs en ledare som höjer sig över partipolitiken, lämnar manus och vågar tala vuxet till medborgarna. Statsministern kanske inte kan lova omedelbara förbättringar, men han eller hon kan åtminstone resonera ärligt om problemen och om vad som bör göras åt dem.”
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/det-har-duger-inte-for-en-statsminister/


Dagens stjärna
Ann-Sofie Hermansson. Hon kan tveklöst gå med i Utvecklingspartiet Demokraterna. Det nya partiet har mycket av det hon efterfrågar som viktiga partifundament. De flesta riksdagspartier får sedan flera år Underkänt.

”Vi behöver inte fler policydokument. Vi behöver fighters i demokratins tjänst.”

”Vi har ingen anledning att huka när det kommer till moraliska frågor om rätt och fel. Allt är inte relativt. Vi befinner oss i ett läge där demokratins gränser måste markeras. Samt försvaras.”

”Och demokratin förtjänar sina fighters. Det är inte fel att markera och försvara dess gränser. Vi kan börja med att sätta medborgskapet i centrum. Med dess skyldigheter och rättigheter. Oavsett bakgrund, inför lagen är vi alla lika.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar