lördag 26 oktober 2019

Konsekvenser

Sent ska syndarna vakna
Gång efter gång, och i nationella debattartiklar, genom åren har jag uppmanat till en klokare migrations- och integrationspolitik samt ett klokare förhållningssätt till Sverigedemokraterna. SDs stora framgångar är främst ett resultat av övriga riksdagspartiers oförmåga till rimligt konsekvenstänkande. De kanske är nöjda om Jimmy Åkesson senast 2022 blir Sveriges statsminister. Jag personligen anser inte att SD bär på de stora lösningarna som löser de problem Sveriges riksdag försatt landet i. Våra problem går självklart att lösa. Det kommer att ta tid. Helt klart är att det lösningsarbetet inte kommer att inledas inom kort framtid. Och lösningarna mot en attraktiv och konkurrenskraftig framtid går inte genom att skapa stora konflikter mellan människor som idag är en del av det svenska samhället.
https://www.expressen.se/tv/politik/jimmie-akesson-redo-anta-statsministerposten/

Självklart är inte vänsterpolitik en hållbar väg framåt mot attraktions- och konkurrenskraft. Även om övriga partier tappat mycket trovärdighet bland väljarna är det Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet som står kvar vid en socialt och ekonomiskt ohållbar väg framåt. Trots stort tappat förtroendekapital efter många års oansvarig politik har ändå övriga partier insett den bristande förmågan att verka för svenskarnas bästa. Och Stefan Löfven och sosseledningen valde personlig makt före rikets bästa. Miljöpartiet är inte ett parti som ska vara i maktställning vare sig lokalt eller nationellt. Nedan några läsvärda reflektioner från Expressens ledarredaktion:

”Men Novus avviker. Hos Demoskop, Sifo och Ipsos har SD satt rekord och legat så nära S att målfoto inte kunnat avgöra vem som är störst. M är distanserad trea. Den rimliga slutsatsen är att S i ökande takt blöder till SD, som dessutom fortsätter att locka över moderater. Utvecklingen är hisnande men inte ologisk. SD var länge helt ensam om sitt budskap: migrationspolitiken är ohållbar och integrationen fungerar inte. När andra partier började ompröva sin egen politik på dessa områden, beträdde de en planhalva där Jimmie Åkesson har värmt upp i åratal.”

”Framgångarna för SD beror på verkligheten - fakta som sparkar. Många väljare är oroade över samhällsutvecklingen. En majoritet har varit emot riksdagens migrationspolitik i decennier och ser nu hur ansvariga partier står handfallna inför några av följderna: segregation, utsatta områden och gängkriminalitet. Den bästa medicinen mot SD:s medgång är att ta denna verklighet vid hornen.”

”Stefan Löfven borde därför försöka rätta till ett av sina strategiska misstag, nämligen att han gav Miljöpartiet plats i regeringen.”
https://www.expressen.se/ledare/nej-vansterpolitik-ar-inte-kuren-mot-sd/
Personer och organisationer som inte har förmågan till konsekvenstänkande kan tro att de gör gott närde i verkligheten "krattar manegen" för ont. Om Sossarna inte nu slänger ut MP ur regeringen och riskerar nyval blir garanterat SD största riksdagsparti. Hur sugna på nyval tror ni övriga partier är? Släng ut dem! För Sveriges skull! Sossarna kan ändå skylla på andra partier för de dåliga tider som stundar när ”kohandeln” i riksdagen fortsätter. 

Dagens besvikelse
De partier som gärna kallar sig liberala men som totalt tappade kontakten med det stora flertalet invånare. Och de fortsätter att leva i sina priviligierade bubblor utan empatisk förmåga att förstå hur ansträngt allt fler har det i Sverige. I dagens Sverige är till exempel verkligheten att försörjningsstödskostnaderna ökar kraftigt och matkasseköerna till Stadsmissionen är redan över 100 meter lång enbart i Uppsala. Och vi har tills nyligen beskrivits som att vara i högkonjunktur. Johan Hakelius har rätt, det finns fortfarande många ledande företrädare inom L och C som lever på ”en annan planet” än de flesta av oss andra. Nedan följer en betraktelse av Hakelius som är läsvärd:

”Sverigedemokraterna kan vara på väg att bli, eller kanske redan är, Sveriges största parti.”

”DN är tydligast i den här liberala genren, men den har många utövare. Grundtesen bland utövarna är att det enda egentliga problemet med Sverigedemokraterna är just Sverigedemokraterna. Försvann partiet vore allt bra igen. Det är inte så att Sverige dras med spänningar, problem och klyftor som givit upphov till Sverigedemokraternas framgångar. Det är Sverigedemokraterna som, genom sina framgångar, skapar spänningar, problem och klyftor som ”sliter sönder Sverige”.”

”När en så här stor förskjutning i opinionen sker, borde det vara naturligt att fråga vad det etablerade toppskiktet i samhället har gjort fel. Men för liberaler är frågan tabu. DN konstaterar att vänstervågen på 60- och 70-talen aldrig hade brett folkligt stöd, men att Sverigedemokraterna har det. Sedan går ledaren bara vidare. Inget ”varför?”. Om någon gjort något fel är det väljarna. De få gånger liberaler ändå närmar sig frågan lägger de ned enorm energi på att förklara att alla skäl egentligen saknas. Det finns ingen ökad misstro i samhället. Det finns inga ”no-go-zoner” i förorten. Det finns ingen elit. Det har egentligen inte hänt någonting i Sverige.”

”Det värsta är att jag tror att liberaler är alldeles uppriktiga. De tänker verkligen på det här sättet. De kan helt enkelt inte förstå vad som sker. De kan inte bemöta missnöjet, för de begriper det inte. De kan bara slå fast att missnöjet inte borde finnas.”
https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-for-liberaler/

Dagens stjärna
Dana Pourkomeylian. Hon visar på stor personlig integritet. Vi behöver fler politiker med ordentlig livserfarenhet och personlig integritet. Den personliga integriteten ska också inkludera att man håller sig inom de värderingsramar som ett parti ska ha formulerade. Man har själv valt att vara med och ska då hålla sig till de ramarna. Du som undrar om inte Stefan Hanna avvek har helt fel. Jag ansåg att Centerpartiets uttryckta politiska ambition inom det sociala området var viktigare än en mycket fri inställning till invandring. Partiledningen klarade uppenbarligen inte av den utmaningen.
https://www.expressen.se/nyheter/dana-pourkomeylian-lamnar-cuf-efter-debatten-om-omskarelse/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar