onsdag 2 oktober 2019

Din hjärna är hackad

Det egna ansvaret
I min bok "En stund på jorden" beskriver jag kortfattat hur snabbt människan utvecklats på jorden. Jag beskriver också hur fort den digitala utvecklingen gått. En digital utveckling som jag haft förmånen att få uppleva inifrån några av utvecklingens starkaste krafter. Våra fantastiska hjärnor hinner inte med i den utveckling som sker. Samtidigt finns affärs- och politiska krafter som använder den nya tekniken maximalt för att utnyttja att vi på många sätt fortfarande beter oss som grottmänniskor. Våra hjärnor har inte anpassats till dagens informationssamhälle på bara 30 år. Det gäller varje levande människa. Det finns vissa som har vissa avgränsade förmågor men ingen som har en hjärna utvecklad för att bra hantera den stress och den påverkan vi nu lever under. Du som bättre vill hantera stress och hur du använder digitala medier bör titta på nedan SVT-program om hjärnan. Se dem, jag tror ditt liv kan bli bättre om du gör det och därefter bestämmer dig för några personliga förhållningssätt. Kunskapen om hur våra hjärnor fungerar utnyttjas maximalt på till exempel sociala medier. Vår enda chans att göra moteld är att bestämma och leva efter principer om hur vi använder möjlig teknik.
https://www.adlibris.com/se/bok/en-stund-pa-jorden-9789163983900
https://www.synonymer.se/sv-syn/princip
https://www.svtplay.se/din-hjarna
https://www.svtplay.se/video/23751114/din-hjarna/din-hjarna-sasong-1-stress?start=auto
https://www.svtplay.se/video/23802911/din-hjarna/din-hjarna-sasong-1-vart-digitala-liv?start=auto
Dagens besvikelse
Rikspolitikens senfärdighet. Varför är Sveriges riksdag oftast senare än Danmark och Norge att vidta förbättrande åtgärder genom regleringar genom lagstiftning? Är svenska lagstiftares hjärnor sämre än övriga européers på att snabbt förhålla sig till stora samhällsförändringar? Lagstiftning syftar till att skapa lite ordning och reda och för att skydda oss människor från att utnyttjas att göra allt för mycket dumt under vår livsvandring. Hur går det med Ardalan Shekarabis höga svansföring om reglering av all spelreklam som hårt drabbar många enskilda och familjer? Jag bli fortsatt överöst av spelreklam i Sverige. Hur går det med regleringen av SMS-lån där många socioekonomiska svaga utnyttjas i stor skala och kriminell aktivitet är omfattande? Inte tillräckligt. I morse hörde jag också ett inslag om skönhetsoperationer och alla oseriösa plastikoperationer som genomförs i Sverige på en oreglerad marknad. Detta har länge varit ett känt problem. Nästan alla andra länder i Europa har regleringar kring estetiska ingrepp. Varför kommer det först nu i Sverige? Allt för ofta undrar jag vilkas bästa våra riksdagsledamöter företräder. Det är inte bra att jag undrar det.
https://www.shr.nu/socialstyrelsens-forslag-om-skonhetsbehandlingar

Dagens stjärnor
Daniel Ståhl och Armand Duplantis. Friidrottsstjärnor som under VM i friidrott låter oss få känna härlig svensk stolthet. Tack för ett guld och ett silver! Tack för att vi får se vår vackra flagga svaja bland de bästa i dessa globala tävlingssammanhang. Särskilt tack för guld, då svajar vår fana högst och vi får sjunga med när vår nationalsång spelas. Inom idrotten kan vi tydligt följa vilken avgörande betydelse hjärnan har för vem som vinner bland de bästa i världen.
https://www.svt.se/sport/friidrotts-vm/stahl-4
https://www.svt.se/sport/friidrott/vm-silver-till-armand-duplantis-efter-finalrysare-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar