onsdag 2 oktober 2024

Hälsa och stark självkänsla

Är pengar viktigare än hälsa?

Hälsan är alltid viktigast för en individ och dennes närmaste. Alla som varit allvarligt sjuk eller skadad vet att det är så. Alla som haft en nära och kär som varit allvarligt sjuk eller skadad vet att det är så. För systemet samhället är det inte lika lätt att enkelt konstatera att vi bättre måste motverka gifter och annat farligt som skadar människor och annat liv på jorden. Det är sedan länge känt att microplaster är dåliga för människan och andra liv på jorden. 

Hälsan och självkänslan är det viktigaste. Du kanske inte håller med? Inom handeln delas yngre människor nu upp i "Gretatyper" och "Biancatyper". Den ena typen ska rädda världen och är mer eller mindre bohemisk. Den andra typen är ytlig och företagsam. Även om inte du heller räknas som ”yngre”, vilken typ är du? Jag vet att jag inte är vare sig en "Greta" eller en "Bianca". En "Isabelle" kanske som är i mitten av dessa extremer. Den som inte tar miljöförstörelse på stort allvar ser inte till sitt eget bästa. Ta gärna del av SVTs reportage nedan.

"Mikroplaster sprids överallt i världen och lagras i våra kroppar. Av plasten människor får i sig tycks hjärnan lagra mer fragment än andra stora organ, visar en ny studie.

– Det är rätt alarmerande, säger Matthew Campen, professor i farmaceutisk toxikologi."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/studie-manniskans-hjarna-ar-full-av-mikroplaster

Demi Moores nya film ”The substance” tycks vara värd att se. Allt för många styrs av andra i sina liv och tragiskt få har en stark självkänsla. I Omni nedan kan man läsa lite om filmen. 

Skräckfilmen ”The substance” har beskrivits som Demi Moores comeback. Filmen följer Moores karaktär Elisabeth, en tv-stjärna i 60-årsåldern som erbjuds en illegal drog, ”the substance”, för att hitta tillbaka till ungdomens skönhet. Det blir blodigt.”

https://omni.se/demi-moore-har-slutat-jaga-perfektion-sa-brutalt/a/kwp3nA

Vi kan alla göra livsval som ökar chanserna till ett långt och rimligt friskt liv. Regelbunden mental och fysisk träning i kombination med en klok kosthållning hjälper de flesta mot just ett längre och friskare liv. Och bidrar till en bättre miljö. Och vilka får den bästa livsresan? De som har en stark självkänsla, en god hälsa och som lever enligt den Gyllene regeln får den bästa stunden på jorden. Det tror jag. Vad tror du?

Allt fler unga mår psykiskt dåligt i Sverige. Många på grund av mycket dåliga nätsurfsvanor och att de tror att alla andra lever rika och ”perfekta” liv... Hur bra är vi som föräldrar på att utifrån fakta beskriva att det inte stämmer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar