söndag 5 maj 2024

Pengar, pengar och pengar

Utan engagemang och frivillighet ingen framgång

Hur hamnade vi i en verklighet där många måste få betalt i någon form för att de ska hjälpa till med att lösa olika värdefulla uppgifter som inte ingår i det offentligas uppdrag eller är möjliga att kommersialisera? Riktigt stor framgång i alla byggen bygger på lust och vilja att lägga många timmars insatser utan att drivas av pengar. Pengar är viktiga men långt ifrån avgörande. Till exempel Ukrainas motståndskraft har långt ifrån handlat om pengarna.

Såväl den ursprungliga handlingskraften som den uthålliga stramheten har varit mycket värdefulla. Sverige har uppenbarligen förmåga att samlas kring en tuff och långsiktig linje. Men hur kommer det sig att vi inte har fått se samma mod och resultat på andra områden där vi har stora problem: skola, integration och brottslighet? Min tro? Det är materialismen som spökar. Alltför många i politik och medier har dels varit obekväma med, eller till och med främmande inför, att stå upp för hotade icke-materiella värden, dels präglade av synsättet att lösningen på det mesta stavas pengar. Svaga skolresultat och ökad brottslighet beror på offentlig snålhet oavsett hur mycket som satsas.”

För det andra är det företrädare för de partier som klagar mest på materialism och girighet och har minst aning om hur resurser i samhället skapas som kräver de största statsutgifterna. Deras motvilja mot tillväxt överträffas endast av deras vilja att sätta sprätt på dess frukter.”

”Många beslutsfattare har förvirrande tider framför sig, för på fält efter fält står det alltmer klart att det materiella visserligen kan lägga en nödvändig grund, men att det bara blir goda resultat om även det icke-materiella fungerar. Det behövs förstås pengar, men pengar kan inte ersätta frihet under ansvar, karaktär, självdisciplin, yrkesstolthet, respekt, höga förväntningar och fostran.”

https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/pengar-loser-inte-alla-qsamhallsproblem.e0c773f4-7259-46c5-a169-07e8ca8b8928

Jag är på möte med Lokala Partiers Nätverk, LPN. Fantastisk erfarenhet att delta på detta möte. Varje kommun behöver ett 100% lokalt parti. Det är viktigt med lokala partier som helt fokuserar på att lösa lokala problem och stärka lokala möjligheter. Tro mig, det är många ideella timmar som görs av dessa lokala partiers aktiva medlemmar. Jag är övertygad om att det är ideella engagemang som ger i särklass bäst genomslag per satsad timme.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar