onsdag 5 december 2018

Mycket att fixa till

Mål och mening
Livet är nu, nu och nu. För var och en av oss är också livet fullt av bra och dåliga minnen. Minnen från förr. Samtidigt bär de flesta av oss också på drömmar om framtiden, vår egen framtid och eventuella barns framtid. Dåliga minnen kan tynga. Starka framtidsdrömmar kan stärka. Men nu är nu är nu. Det är sannolikt viktigt för oss alla att försöka vara mycket mer närvarande i nuet, släppa förr och även släppa sen i större utsträckning än många av oss gör. Nu är verkligheten. Förr var en annan verklighet. Framtiden är i bästa fall ett bättre nu om dagens verklighet tagits på allvar och uppenbara problem blivit lösta. Personligen behöver min ”motor” mer än nu. Den behöver värdeskapande projekt som skapar mening i mitt liv. Ett politiskt samhällsengagemang ska vara meningsfullt. Det är meningsfullt. För att det åter ska bli meningsfullt för många fler erfarna med många alternativ krävs en demokratisk nystart. Det finns på tok för mycket nu som behöver fixas till. Saker som kommer att ta lång tid att fixa till. I nuläget saknas det politiska ledarskapet som fixar uppgifterna. Det drabbar tyvärr oss invånare.

En av mina favoritdikter, I rörelse, tycker jag sammanfattande säger mycket om hur nu intimt hänger ihop med att finna en mening. Och meningen finner man garanterat inte genom sociala mediers ständiga brus och på jakt efter ”likes”. Karin Boye, hjärnan bakom dikten, kunde tyvärr inte se en tillräcklig stor mening med sitt liv och lämnade detta liv på tok för ung. Jag hade gärna tagit del av alla nya dikter hon säkerligen skulle ha bjudit på om hon levt lite längre.
I rörelse


Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

http://www.karinboye.se

Dagens besvikelse
Företrädare för CUF som fortsätter att sprida synpunkter om mitt ledarskap trots att de med något enskilt undantag aldrig deltagit i Centerpartiets lokala löpande politiska arbete. De har dock alltid varit hjärtligt inbjudna. Vad gäller den demokratiska verkligheten är faktum att:
- Jag kraftigt vann Uppsalamedlemmarnas provval
- Jag kraftigt vann medlemmarnas förtroende i Nomineringsstämma att bli partiets #1 i kommunvalet
- Jag blev den centerpartist i valet som fick i särklass flest personkryss
- Centerpartiet Uppsala gjorde sitt bästa val på 30 år och blev det mest framgångsrika partiet i valet 9/9 2018
- Jag valdes efter valet med stor majoritet till den nya kommunfullmäktigegruppens gruppledare. Undantaget var kretsordföranden och en CUF engagerad medlem.
- Jag valdes av samtliga aktiva C ledamöter på kommunfullmäktige till kommunstyrelsen och de stöttade beslutet om att jag blev kommunalråd
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/det-har-ledde-fram-till-uteslutningen-5154620.aspx

Dagens förstasida i UNT. Där är det en stor bild på huvudpersonen i maktkampen mot mig. Under över ett år har hon på många olika sätt, framförallt utifrån sin plattform som kretsordförande i snart ett år, ansträngt sig hårt för att få bort mig. Och när det misslyckades gick de så historiskt långt att de på helt orimliga grunder fick mig utesluten ur partiet. En stor skuld till denna röra hamnar på den valberednings axlar som trots att jag tydligt, med många sakargument, varnade för att föreslå den nuvarande kretsordföranden till posten ändå gjorde det. Bra jobbat..... Jag ger dig ett löfte kära läsare, jag kommer inte återkomma till turerna inom C. Förhoppningsvis gör grävande journalister och historiker ett bra jobb framöver. Nu är det framåt för Uppsalaborna, på något nytt sätt, som gäller.

Dagens stjärna
Stig-Björn Ljunggren. Ett vackert partinamnsförslag. Men måste det inte vara ett könsneutralt namn? Ett mer inkluderande namn som engagerar många att bidra till en attraktiv gemensam framtid.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stig-bjorn-ljunggren-han-kan-starta-hanna-pariet-i-uppsala

Är det möjligen den fantastiska underhållaren Jacke Sjödins fel att Annie Lööf och company på sjuka grunder hävde mitt medlemskap? På Uppsala slott nyligen bjöd han på en mycket bra ”Movingolåt” där jag lyftes fram som statsministerkandidat. Det blev kanske för mycket konkurrensrisk... Det skådespel som bjuds på nationellt är inte på något sätt imponerande.

2 kommentarer:

  1. fortsätt ditt arbete. Rädda Sverige och utgör en STOR SKILLNAD. DU HAR ABSOLUTA MAJORITETEN MED DIG DEMOKRATISKT!
    kanske inte makten då..:-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din uppskattning Åke! Den värmer. Jag tänker inte svika alla som räknat med mina insatser för en bättre framtid. Jag tänker inte svika våra äldre i behov av bra omsorg och vård.Jag tänker inte svika våra barn som vill leva i ett välståndssamhälle. Jag tänker inte svika alla företagare som lägger grunden för ett generellt högt välstånd.

      Radera