Från vaggan till graven
Mitt uppdrag som folkets företrädare är att företräda dem alla inom det territorium som jag blivit vald. Alla från nyfödda till de som ligger på sin dödsbädd. Att få äran att kämpa för alla Uppsalabors bästa är för mig något väldigt stort och hedersamt. Jag har känt och känner ansvaret att företräda dem alla på ett bra sätt. Ett sätt där jag vågar ta i problem och verka för att vi löser dem. Ett sätt där jag ser bra initiativ och hjälper till att förstärka dem. Och problemen och de goda idéerna finns bland unga barn och bland våra invånare som fått glädjen att leva längre än 90 år. Under gårdagens kommunstyrelsemiddag talade den förra ordföranden för kommunstyrelsen om hur viktigt det är att Uppsalas politiker jobbar mycket utanför Uppsala. Jag håller inte alls med. Uppsalas politiker ska mycket mer möta våra invånare från barnaålder till våra äldsta. Jag säger självklart inte att vi ska isolera oss men idag är ett demokratiskt problem att ledande politiker har på tok för liten personlig kontakt med dem vi ska tjäna. Det är inte populistiskt att lyssna på och bättre företräda dem vi ska företräda. Självklart företräds de bäst om vi som är deras ombud också bidrar till att vår omvärld också utvecklas positivt.
http://www.vasa.abo.fi/users/psalo/Web/utvlivs.pdf
Idag har jag en debattartikel om regeringsfrågan i Dagens Industri. För att klara av att kunna erbjuda alla svenskar från 0 till döden rimligt jämlika möjligheter, god omsorg och kvalitativ vård behövs en reforminriktad regering. En regering som med mod kämpar för att svensk global konkurrenskraft stärks. Konkurrenskraften är central för att vi ska klara av att försvara en anständig lägsta levnadsnivå för våra invånare. Vi behöver Demokrati 2.0!
”Det är allt annat än imponerande att vi fortfarande inte har en ny regering i Sverige. Alla politiskt intresserade insåg långt innan valdagen den 9/9 att det parlamentariska läget skulle bli i närheten av vad det också är. Tyvärr löstes inte den stora frågan ut inom Alliansen innan valet.”
”Centerpartiet har tydligt sagt att de inte ska ingå i en Socialdemokratisk regering. Men de har inte sagt att de utesluter att bli stödtrupp till en sådan regering. Riskerna är stora att en reformtom socialdemokrati åter får regeringsmakten. Det i en tid då Sverige är i stort behov av reformer som stärker vår konkurrenskraft och som löser ett antal stora strukturella problem i vårt samhälle.”
”Oavsett hur man vill försöka beskriva ideologiska inriktningar, och sannolika samarbetsformer, är det sakpolitiken och reformförslagen som är det centrala för vilka som är mest lämpade att samarbeta med varandra. Det är hög tid att återinföra lite praktiskt inriktat tänkande även inom Sveriges riksdag. Jag utgår ifrån att talmannen har tagit fram en matris kopplat till de generellt viktigaste sakfrågorna samt reform- förslagen och matchat frågorna mot vad varje riksdagsparti tycker.”
https://www.di.se/debatt/loof-maste-saga-nej-till-s/
Dagens besvikelse
De som inte respekterar demokratiska val och ljuger. Konkurrens är alltid positivt. Konkurrens, mellan till exempel politiker om olika uppdrag, måste äga rum med mycket renare spel än vad vissa ägnar sig åt. Det är snart hög tid för dem att erkänna att de gjort bort sig och kraftigt gått över en anständighetsgräns.
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/hard-kritik-mot-hur-uteslutningen-gick-till-5157221.aspx
Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Hon är väldigt klok. Hon har många förmågor. Bland annat förmågan att se verkligheter här och nu samt förmågan att prognosticera sannolika framtida verkligheter om det fortsätter som nu. Självklart ska vi stå upp för trevliga traditioner! Eftersom vi snart sannolikt får ytterligare en ledig dag per vecka kan vi med fördel lägga till fler. Det är både roligt och hjälper vår ekonomi.
”Jag skulle gissa att de flesta människor med rötter i andra kulturer och religioner, som invandrat till Sverige, ser det nya landets traditioner som något positivt. Det är genom att bjudas in till dem, genom att få upptäcka dem tillsammans med de som tar dem för givna, som vi kan göra dem till våra. Det är integration i praktiken.”
”När valet att anamma en tradition eller ej fråntas den enskilde slutar omgivningen att betrakta honom eller henne som lika kapabel att välja som andra. Det är kränkande på riktigt.”
”Men helt oavsett om dessa lättkränkta individer finns eller om de som är lättkränkta å deras vägnar är få eller många till antalet är debatten illustrativ i sig. I grunden skymtar nämligen något av det svenskaste - konflikträdslan. Såhär års kommer det alltid nyheter om förskolor och skolor som ställt in luciatåg, under vårterminen handlar det om skolavslutningar som inte hålls i kyrkor. Ibland har det visat sig att dessa nyheter inte ens stämmer.”
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-lucia-är-för-alla-1.11563137
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar