Ge inte upp
Sverige är i stort behov av reformer för att vi ska ha en rimlig chans att försvara svenskt generellt välstånd. Idag är en mörk dag för Alliansen och Sverige. Alliansen är nu tydligt splittrad och Socialdemokraterna har lyckats med sin taktik. I morgon är en ny dag. Jag hoppas fortsatt att C, M, KD och L förstår att de som gemensam kraft kan göra mest positiv nytta för de invånare de ska tjäna. Jag personligen kommer aldrig att samarbeta med vänstertänkare, protektionister eller hatare. Det går självklart att hitta demokratiska sätt att lyckas med det. Främst måste de sätten bygga på respekt för väljarna. Väljarna i Uppsala och Sverige har inte röstat för en politik som lutar åt vänster.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7089284
Tove Lifvendahl är en klok borglig person. Hon klassas nog av många som liberalkonservativ. Oavsett vilken liberalvariant hon klassas som är hon borglig. Hon förstår hur värde skapas och hon förstår hur den inte skapas. Bifogad artikel är mycket läsvärd. Hur kunde den samverkande borgerligheten slarva bort sitt mycket värdefulla samarbete? Har pragmatism ingen roll för många inom politiken längre?
”Decemberöverenskommelsen som ingicks i mellandagarna 2014 hade som uttalad ambition att bereda väg för en borgerlig regering 2018. En analys med påföljande slutsats som kvalificerar sig för finalen i tävlingen om tidernas mest obegåvade politiska beslut. Frånvaron av begriplig logik gjorde hittepå-kontraktet svårsålt till alla som befann sig utanför de partibubblor inom vilka DÖ betraktades som den enda vägens politik. Det var inte helt enkelt att förklara varför man avsåg lägga ner sina röster, i stället för att rösta på sitt eget budgetförslag. Moderaterna fick ta de hårdaste smällarna, men liberaler, centerpartister och kristdemokrater hade lika aningslöst klivit på samma tåg. Den mest bisarra effekten var det hårda tryck dåvarande riksdagsledamoten Finn Bengtsson (M) fick utstå – för att han avsåg rösta på det egna partiets politik.”
”Nu befinner vi oss i en snarlik situation: klyftan mellan hur man resonerar på insidanjämfört med på utsidan av partipolitiken, gör sig påmind igen. Liberalerna och Centerpartiet har nu att förklara varför de till veckan sannolikt kommer att rösta emot den statsministerkandidat med vilken de har kampanjat och fört fram i valrörelsen. Inte bara det, ty fastän deras uttalade skäl är att de vill hålla ytterkrafterna V och SD från inflytande, kan det, om man ska tro vad de båda partierna tidigare har sagt, bli så att de i denna omröstning kommer att göra gemensam sak med V och SD, liksom S och MP (den regering de nyligen avsatt). Sammanfattningsvis: de kommer att rösta mot sin egen kandidat, tillsammans med de partier de inte vill samarbeta med.”
”Oavsett vad man tänker i den saken, tror jag att borgerlighetens partier måste avkrävas ansvar både för det de gör, och det de inte gör. Den gångna mandatperiodens exempellösa vilsenhet hjälpte tveklöst SD att växa ytterligare. Agerandet berättade för förbluffade väljare och högst nöjda vänsterskaror att allianspartier föredrar en S-regering så länge SD är vågmästare. Ett i sanning dystert besked, med den liberala världsordningen i åtanke.”
https://www.svd.se/sd-borde-inte-fa-skriva-borgerlighetens-historia
Även mediet Dagens Industris ledare ger uttryck för att Sverige har hamnat i ett mycket dystert politiskt läge. Dystert om man är borgerligt orienterad. Även om Socialdemokraterna lyckats med sin steategi och taktik att splittra Alliansen tror jag de snart inser att även deras maktspel bara gynnar flankerna i svensk politik. Det mesta talar för att enbart V och SD lockar allt fler frustrerade väljare. Jag blir ledsen över denna destruktiva utveckling. Sverige har inte varit något paradis men det har defacto under några generationer gett våra invånare ett högt generellt välstånd. Oförmågan att reformera Sverige kommer garanterat skapa mindre tillväxt och mer ”klyvningar” mellan de som har och de som inte har. Vänstern och naivisterna inom politiken bär huvudansvaret för denna utveckling.
https://www.di.se/ledare/ratt-att-rosta-ja/
Dagens kalkon
Oförmågan bland Allianspartierna att kompromissa fram ett gemensamt regeringsalternativ.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/elisabeth-marmorstein-reder-ut-ordbraket-mellan-loof-och-kristersson
Dagens stjärna
Jenny Sonesson. Ja, man vågar inte ens tänka tanken på hur det hade beskrivits om hela ledningen för till exempel Jämstäldhetsmyndigheten år 2019 enbart bestått av män. De flesta har insett att kompetens och mångfald är viktiga perspektiv när grupper bemannas. Väldigt sällan är det trovärdigt att de mest lämpliga enbart är män eller kvinnor. Bra att Sonesson vågar problematisera kring viktiga jämställdhetsperspektiv.
”På hemsidan slår myndigheten fast att: ”Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter.” Men män verkar inte ha samma möjligheter till chefsbefattningar på myndigheten som har statens uppdrag att analysera jämställdhetsproblem. Det är mycket märkligt att en enkönad grupp ska leda arbetet samtidigt som man på hemsidan skriver att jämställdhet handlar om jämn könsfördelning. Det inger knappast förtroende och myndigheten är inte någon förebild. Man lever inte som man ska lära andra.”
”Ledarsidan förespråkar inte kvotering men noterar att Lena Ag är socialdemokrat och att hennes parti förordar könskvotering i näringslivet. Vad är det som hindrar män från att få ledande befattningar, på egna meriter, inom Jämställdhetsmyndigheten? Fanns det inte en enda kompetent man som sökte tjänsterna? Har rekryterare försökt hitta lämpliga kandidater?”
http://www.gp.se/ledare/sonesson-inga-män-i-jämställdhetsmyndighetens-ledning-1.10661069
Expressens ledare. Hybris leder sällan mer rätt än fel.
”Ett av ESO-förslagen är att Sverige lär sig metoder och rutiner för konsekvensanalyser av omvärlden. Låter klokt. Vi har inte råd med mer svensk hybris.”
https://www.expressen.se/ledare/sverige-behover-en-gra-och-petig-regering/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar