Hur blev ett så tryggt folk förskonat från krig och svält sedan länge så ängsligt? Varför har vänstern och andra naivister fått sätta ett debattklimat som är infantilt och till och med obegåvat? Kan ett debattklimat som inte ständigt klarar av att respektfullt stöta och blöta Samhällsutmaningar kallas annat än infantilt och obegåvat? Måste problem få växa sig så stora att förbättringsåtgärder blir väldigt smärtsamma innan de anses rumsrena att tala om? Håll med om att det är ett idiotiskt förhållningssätt som blir kontraproduktivt.
https://sv.m.wiktionary.org/wiki/infantil
http://www.synonymer.se/mobil/?query=infantil
Istället för att idiotförklara varandra för att man ser möjligheter i det omöjliga eller problem i det lilla är det väl klokt att debattera om vad några upplever sig se och varför? Och utifrån det argumentera om att det är osannolikt eller troligt utifrån historiska data. Varför ska vi acceptera en så dum samhällsdebatt om vi vill kommande generationers bästa? En spade är en spade men visst är det relevant att tala om hur den tillverkats och hur bra en spade är i förhållande till en annan?
http://www.gp.se/ledare/alice-teodorescu-måste-det-vara-för-sent-innan-vi-agerar-1.190910
http://www.gp.se/ledare/boström-nej-vi-lever-inte-på-1930-talet-1.3481690
http://www.svd.se/benny-carlson-den-svenska-modellen-i-backspegeln/om/ledare-gastinlagg
http://www.svd.se/varfor-frankrike/om/attacken-i-nice
http://www.gp.se/nöje/kultur/konsten-att-odla-fruktbara-konflikter-1.3480503
Är militärkupper fruktbara konflikter?
Nej! Det är de inte. Samtidigt är det mycket oroande att Erdogan i Turkiet agerar allt mer som en diktator. Också oroande att landet allt mer avviker från de spelregler som kännetecknar ett sekulärt samhälle. Enligt Turkiets författning ska de vara sekulära. Jag hoppas verkligen att situationen i Turkiet inte urartar till ett inbördeskrig.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/detta-vet-vi-om-militarkuppen-i-turkiet/
Vi lever allt mer i en orolig tid. Paradigmskiften (stora samhällsförändringar) brukar bjuda på oroliga tider. Utöver skiftet från industrisamhälle till informations- och tjänstesamhället har också en stor geopolitisk maktförskjutning ägt rum där Europa kraftigt försvagats och Asiatiska makter klivit fram. Samtidigt har jordens befolkning kraftigt ökat de senaste decennierna. Jag är dock övertygad om att vi efter några års ordentliga oroligheter åter kommer att få det lugnare och trevligare. Visst ser du också ljuset i tunneln? Det finns massor av hopp och ängslighet är en tärande känsla som bara kan motverkas genom att skapa framtidstro och rimlig rättvisa. Vi styrs alla, i mer eller mindre utsträckning av egoism. Samtidigt vill de allra flesta av oss lämna något bättre efter oss till kommande generationer. Visst vill vi att våra barn ska känna hopp om en fredlig och utvecklande vandring genom livet? Det förpliktigar att vi respektfullt löser problem och stärker möjligheter. Håller du med?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar