Svenskarna förlorare
Det sägs att man brukar få det man förtjänar. Förtjänar vi svenskar att efter valet 2014 få en mycket svag regering i en utmanande tid? Finns några vinnare i årets val om man ska tro de opinionsmätningar vi ser på riksnivån? Inte om du frågar mig. Klart att SD och V får mer pengar till sina verksamheter men de kommer inte att bestämma något. Och de kommer aldrig få tillräckligt stöd för att få vara med och bestämma i något lag. Deras grundläggande människosyn och förslag på hur utmaningar ska lösas är för främmande för en majoritet av vår befolkning och för övriga partier som säger sig företräda desamma. Sverige har en komplex minoritetsregering redan idag. Att det finns gott om slitningar inom den vittnar Maud Olofsson om i sin nyutgivna bok. Inget konstigt med det, det är ju fyra helt olika partier. Om dagens opinionssiffror står sig får Sverige en ännu svagare regering och vi tappar en riksröst som ständigt står upp för hela landet och ett icke vänsterparti som tar miljö och klimatutmaningarna på allvar.
Olika val och olika partiföreträdare
Idag har jag förutom att delta på Centerpartiets kommundagar jagats av reportrar i Uppsala som undrar hur jag ser på Cs katastrofala opinionssiffror på riksnivå. Vad kan man svara på den frågan? "Konstigt, vi har det bästa partiprogrammet för ett fortsatt starkt Sverige" eller "väljarna bestämmer, vi lyckas uppenbarligen inte förmedla våra suveräna problemlösningsförslag, inom de viktigaste områdena, på ett sätt som de uppskattar." eller "ja, ja, ja det är långt till valet. Mycket kommer att hända tills den dag röstsedlarna läggs". Vad tycker du?
http://www.dn.se/nyheter/politik/c-och-kd-under-sparren-1/
http://www.dn.se/nyheter/politik/ewa-stenberg-annie-loof-soker-sig-mot-rotterna/
Centerpartiet är det parti som mer än andra partier värnar och fokuserar utvecklingen av närsamhället. Det gör att det inte är konstigt att Centerpartiet nästan överallt är starkare lokalt än nationellt. Svenskt välstånd byggs genom hårt arbete och kloka lokala beslut. I många kommuner inser allt fler invånare att det lokala valet är något annat än riksvalet. Invånarna i kommunen värderar vad partierna vill lokalt och de värderar de politiska företrädarna lokalt. Det innebär att allt fler väljer att rösta på olika partier i våra tre val. Jag är glad över att vi har en sådan utveckling. En kommuns utveckling är väldigt kopplad till de lokala politikernas förmåga och vilja. Lokala partier, som t ex Centerpartiet i Uppsala, har konkreta och olika partiprogram. Vissa, som C i Uppsala, har också en tydlig vision som beskriver hur vi vill att Uppsala är år 2030. Jag tror många Uppsalabor kommer att rösta på de duktiga och hårt arbetande centerpartister som ställer upp för att hålla deras fana högt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar