Särskilt intressant morgon
I morgonens tidningar var det särskilt många intressanta artiklar om man är politiskt intresserad och särskilt intresserad av de stora politiska frågorna. I DN kan jag konstatera att jag och MPs Fridolin verkar övergripande tycka rätt lika runt Sveriges invandringspolitik. Frågan är inte hur mycket invandring Sverige tål utan hur stora sociala klyftor Sverige tål. Även Fridolin vill värna en fungerande reglerad invandring. Och jag delar hans synsätt att vi aldrig får låta systemen förminska den enskilda människans situation och alltid möta den enskilda människan med respekt.
http://www.unt.se/uppsala/muf-vill-ha-fri-invandring-2362808.aspx
http://www.dagensnyheter.se/Pages/LoginPage.aspx?ReturnUrl=%2fsearch%2farticles%2f2wd85h4XW0bvcaV0K9z26Z%3fq%3d%7b&q=%7B
Korrigera
I dagens DN ledare avslutas artikeln med en uppmaning till alliansen att lära av erfarenheterna kopplade till möjligheten att konkurrensutsätta skattefinansierade tjänster och korrigera brister. Annars ger alliansen billiga poäng till Socialdemokratin som kan avgöra valen 2014. Jag har många gånger pekat på detta behov av korrigeringar i mina blogginlägg. "Allianspartiernas företrädare behöver inte skämmas för att de är förkämpar för valfrihet och uppbrytandet av offentliga monopol, det är en ideologisk kamp där de haft och har allt att vinna. Men när privatiseringar slår fel måste man kunna erkänna det och göra märkbara justeringar. Här har regeringen varit för passiv, till synes överraskad."
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/den-luddige-lofven
Bred politisk överenskommelse om skolan
Skolan måste få arbetsro! Den är, som Wolodarski idag skriver, för viktig för att få vara en lekplats för politiker och pedagoger. Om det har jag skrivit mycket. Dagens intressanta utspel från Wolodarski är att han tydligt menar att Jan Björklund (FP) måste bytas ut om en politisk borgfred runt skolan ska kunna uppnås. Tror du det händer?.....
http://www.dn.se/ledare/signerat/befria-skolan-fran-reformivriga-politiker
Nytt politiskt landskap
Sverige är under stor politisk omvandling. Alliansen har varit ett viktigt samarbete för oss som vill leva i ett friare samhälle med mindre centralstyrning. I grunden har alliansens inom kort två mandatperioder vid makten förändrat Sverige positivt. Sannolikheten är dock stor att vi efter valen 2014 vaknar upp med en ny politisk verklighet. SDs och MPs framgångar och Cs motgångar, om de fortsätter, innebär att försök att bilda en majoritetsregering blir svår. Varken M eller S är heller tillräckligt stora för att orka leda en minoritetsregering och försöka kryssa fram med en regeringsförklaring som kan bära. Eftersom C är det parti som har störst potential, om man ser till politikens innehåll, är det sannolikt Cs utveckling som blir avgörande för om Sverige kan bilda en rimligt stark regering eller ej efter riksvalet 2014. Vad tror du?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar