Pandemier och allvarliga sjukdomar
Med jämna mellanrum genom historien kommer och går lätt överförbara och livsfarliga sjukdomar. De kallas pandemier. Världens experter inom området väntar på nästa stora pandemi och de påstår, som med jordbävningar, att inte inte handlar om ett om utan om ett när den kommer. Samtidigt som experterna väntar, läkemedelsbolagen säljer värdelösa piller till oss för att stater skall visa handlingskraft och ansvarskänsla växer problemen i Sverige och övriga Europa med gamla farliga sjukdomar som vi tidigare lyckats vaccinera bort som polio och mässling. Varför tror du detta händer? För att inte liknande smittor skall spridas kraftigt krävs att minst 90% av befolkningen är immun, så kallad hjordimmunitet. Därför har vi länge vaccinerat barn i Sverige men nu riskerar en allt större andel ovaccinerade att bli som en så kallad reservoar för en sjukdom. Vi får se hur det går. Än så länge tycks vi bara kunna bli äldre och äldre.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/glomda-sjukdomar-pa-vag-tillbaka_8021258.svd
Långsiktighet
Det är långsiktighet, genom att undvika diskriminering av enskilt ägande och regelborttagning samt förenklingar som Sveriges företagsamma människor kan bidra till en fortsatt generell välfärd. Visst vill vi väl försvara vår generella välfärd? Inte vill vi väl få 10-20% fattiga i vår del av världen? Det vill inte jag. Jordmånen för företagsamma människor är inte tillräckligt bra i Sverige! Fler företagsamma måste våga, vilja och orka få sina projekt att växa och engagera många andra svenska skattebetalare på resan. Över 60% av småföretagarna ser expansionsmöjligheter men få går från att se möjligheten till att bygga allt större verksamheter och allt för många av dem som satsar mer späs snabbt ägarmässigt ut och tappar kontrollen över bolaget. Intressant artikel i Financialtimes Times som hyllar den gamla svenska ägarmodellen med röststarka och röstsvaga aktier. Systemet anses bidra till långsiktighet. Långsiktighet måste gynnas mycket mer före kortsiktighet! Centerpartiet måste skärpa sig och tydligare driva den hållbara företagspolitiken.
http://www.ft.com/intl/cms/s/e0f4bc0e-81c2-11e2-ae78-00144feabdc0,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2Fe0f4bc0e-81c2-11e2-ae78-00144feabdc0.html&_i_referer=http%3A%2F%2Fsearch.ft.com%2Fsearch%3FqueryText%3DSweden#axzz2OFuOuuYd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar