Rikspolitik
Det är lokalt som vi jobbar med de flesta frågor som berör oss alla dagligen som t ex barnomsorg, skola, omsorg om våra missbrukare och funktionshindrade, omsorg och viss vård av våra äldre, infrastruktur, bygglov etc. Det är också lokalt där framgång och misslyckanden skapas utifrån invånarnas egna initiativ och vilja att jobba hårt för att nå önskade resultat. Trots det finns gott om hinder om inte rikspolitiker och EU politiker börjar fatta klokare beslut och hjälper till att förbättra förutsättningarna för att vi skall kunna lämna ett välstånd även till kommande generationer. Vad kan göras? Under fem år kan vi fatta beslut som jag tror kraftigt kan bidra till att vända ekonomin och på allvar visa västvärlden vägen. Här följer några förslag till beslut;
Introducera;
- En ny tidsenlig ism som kan vägleda realistiska och kloka politiker
- En procents ytterligare transaktionsskatt på värdepapperstransaktioner kortare än en två veckor och pengarna går till FNs klimatarbete
- Möjligheten för närsamhällen att införa strängare regler och att alla som vill sälja där måste följa samma regler
- arbetsplikt för alla arbetskapabla med försörjningsstöd
- förändringar som gör vissa delar av dagens bidrag till fördelaktiga medborgarlån istället
- fler punktskatter som hjälper till att driva önskade beteendeförändringar kopplade till folkhälsa och vår energiförsörjning (eller som i vart fall bidrar till att vi kan betala för alla de extra kostnader som problem skapar)
Och lite till;
- Anpassa all svensk och relevant lagstiftning till informations och tjänstemannasamhället inklusive ett stärkt integritetsskydd för enskilda människor.
- Stimulera små företagare att vilja växa.
- Se till så att ockerlagen efterlevs och stoppa kreditformer som ger en effektiv årsränta på över 25%.
- Ta aldrig över misskötta bolags skulder eller förluster - Rekonstruera och sälj till högstbjudande. Då får vi en fungerande marknadsekonomi som den är tänkt att man både har chans till vinster men också får ta ansvar för förluster.
- Använd fler av alla arbetsmarknadsmiljarder till riktade utbildningsinsatser utifrån områden som arbetsgivare och fack anser vara en bristvara i satsningar där arbetsgivare och fack är medfinansiärer och ger en stark koppling direkt till arbetsmarknaden.
Hur svårt kan det vara? Vad tror du händer i Sverige om ovanstående införs? Jag är övertygad om att Sverige blir ett fortsatt rikt och bra land, för alla, att leva i!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar